Комісія міської ради з питань гуманітарної політики

хто є хто у чернівецькій міській раді

ДИВІДЕНДИ ВІД ДЕПУТАТСТВА,

або ПРО КОГО ДБАЄ МІСТО

(Поч. у ч.ч. 37,38, 40,41)

 

Ця комісія, мабуть, у найкращих наших традиціях, – найбідніша в міській раді. Працюють тут просто-таки волонтери. Ані мільйонів, ані палаців, навіть автівки – виключно «Жигулі»…

 

111Голова комісії – Андрій КАНДИБА.

У декларації Кандиби за 2014-й записана тільки 2-річна донька Єлизавета. Річний дохід підприємця – 50 тис. грн. Депутат орендує 48-метрову квартиру на вул. Шолом-Алейхема.

2015-го донька з декларації дивним чином зникла разом із власними доходами депутата. Натомість там з’явилася мати підприємця, яка працює в обласній науковій бібліотеці і отримує 56 тис. грн на рік (зарплата плюс пенсія). Квартира різко зменшилася у розмірах – до 16,8 квадратів. Видай,  тяжко бідує депутат. Де ж, ви запитаєте, так погано йдуть бізнесові справи депутата? Не повірите, але у … похоронному бізнесі. Бо, як пише єдиний державний реєстр, займається депутат різанням, обробленням та оздобленням декоративного та будівельного каменю, організацією поховань і наданням суміжних послуг.

 

222Ще одна бідна церковна миша – 30-річна студентка-заочниця (ЧТЕІ КНТЕУ, спеціальність «Облік і аудит») Тетяна БЕШЛЕЙ, рідна сестра мого улюбленого депутата Володимира Бешлея, розповідь про якого я притримую насамкінець.

Наша депутатка удвох з донькою увесь 2014-й жила лише на … 7200 грн аліментів від колишнього чоловіка. Більше в декларації немає взагалі нічого. А 2015-го року з її декларації, до якої, до речі, вписані брат Володимир і його син, випливає, що двоє дорослих депутатів міської ради і двоє малих дітей живуть на вулиці (чи то в «Тойоті» Володимира Бешлея) на 13 тис 817 грн доходів Тетяни і 36 тис. грн доходів Володимира. Щоправда, з’явилася ще одна цікава графа: «Вклади в банки». Так от, фахівець з бухобліку Тетяна Бешлей оголошує, що загалом у кредитній спілці «Наші люди» має 1965 грн, з яких за кордоном… 35 624 грн. Ну, не сходиться трохи арифметика, але це ж фігня… Щоправда, перечитавши декларацію Володимира Бешлея, я зрозумів, що ті 35 тисяч грн належать йому. Мабуть, депутатка переплутала графи «за кордоном» і «кошти членів родини». Ну, довчиться, буде розрізняти…

 

333Сергій ГРЕКОВ – доцент кафедри географії ЧНУ ім. Федьковича, заступник декана геофаку, депутат міськради від БПП «Солідарність».

Він багатодітний батько, виховують з дружиною 2-х синів (8 і 10 років) і 4-річну доньку. 2014-го подружжя жило на 79 тис. грн, а з майна мало земельну ділянку у садівничому товаристві «Мрія» й дачу на вул. Заставнянській, ще гараж із 3-ма іномарками. У декларації-2015 сума доходу зросла до 92 тис. грн, все решта залишилося без змін.

Греков є керівником і одним із засновників ГО «Батьківський фонд спеціалізованої школи №22». Нині ця ГО подала проект бюджету ініціатив на суму 222928,77 грн – на закупку 38-ми камер відеоспостереження для ЗОШ №22. Чи виділять їм гроші, стане відомо наприкінці року. Цікаво, що пан Греков брав участь у конкурсі на посаду очільника міської освіти (коли це крісло звільнила Малишевська), та програв його Григорію Олійнику.

 

4444Найбіднішою депутаткою міської ради є 19-річна «свободівка» Юлія ЦУРКАН, яка 2015-го жила на 4975 грн стипендії і не має жодного майна.

Родичів, згідно з декларацією, дівчина також не має (принаймні, для податкової…). А 2014-го в неї  не було навіть стипендії!. Як з такою біографією потрапляють у депутати – загадка. Така ж загадка – що дівчина робить у комісії та на сесіях, адже зрозуміло, що жодного життєвого чи професійного досвіду в неї немає.

 

 

 

 

555Ігор НАКОНЕЧНИЙ  у цій гуманітарній комісії представляє спорт.

Він – завідувач кафедри теорії і методики фізвиховання і спорту ЧНУ ім. Ю.Федьковича, голова Чернівецької обласної федерації панкратіону, тренер успішної молодіжної збірної України з панкратіону, Заслужений тренер України, кандидат психологічних наук. Разом із дружиною і донькою 2015-го депутат жив на 101 тис. грн сукупного доходу. Жодного майна в декларацію Ігоря Наконечного не занесено.

 

 

 

666Віталій МАТВІЄНКО – відповідальний черговий відділу планування, оперативного чергування, зв’язку і оповіщення управління цивільного захисту населення Чернівецької ОДА, представник «Самопомочі».

 

Депутат, його дружина й син живуть на 117 тис. грн. Родина має земельну ділянку (4,8 сотки), квартиру (69 кв.м) і порожній гараж. Іще 2014-го там стояв старенький «ВАЗ», але куди він подівся, не зазначено.

 

 

 

777Валерій КАЗИМІРОВИЧ – директор комунального торговельного підприємства «Облкооппостач».

У декларації Казиміровича з родичів записана тільки дружина, удвох з якою вони живуть аж на 38 тисяч директорських гривень на рік. Подружжя має 2 квартири (33 і 48 кв.м), гараж – і в ньому теж старенький ВАЗ.

Ну і насамкінець, аби ви не дуже засмучувалися, що все аж так плачевно, познайомлю вас і з двома мільйонерами цієї комісії:

 

 

 

888Олександр СТАВЧАНСЬКИЙ має дружину, доньку і майже 3 млн грн річного доходу.

Це найбагатший депутат нашої міськради. Цікаво, що при трьох мільйонах із майна в декларацію внесений лише «Хюндай» – ні землі, ні хати, ні вкладів. 30-річний мільйонер  – представник «Самопомочі», закінчив Бережанський агротехнічний інститут. У 2014-2015 проходив службу добровольцем у рядах ВСУ, учасник бойових дій.  До цього його трудовий шлях, описаний в автобіографії на сайті «Самопомочі», виглядає так (стилістика й орфографія збережені):

«Не балатувався і не обирався ні в які органи влади.
2004-2005 рр. – ФК Сокол
2005-2006 рр. – МФК Житомир
2006-2007 рр. – МФК Миколаєв
2007-2010 рр. – ПП Нічний Експрес
2010-2015 рр. – ФОП Ставчанский О.В.

Абревіатура ФК (для тих, хто не в курсі) означає футбольний клуб, а ФОП – фізична-особа підприємець. Отак, кОпав м’яча, копав і накопав на 3 мільйони…

Чим конкретно займається ФОП, сказати важко. Зареєстрований він у звичайній квартирі на Бульварі Героїв Крут. Сфера діяльності підприємця – від рихтування покришок до торгівлі алкоголем і тютюном, страхування життя і навіть «виявлення (???) громадської думки».

999Валерій ЧИНУШ детального представлення не потребує, оскільки, бодай в обличчя, його знають практично усі. Директор ТОВ «Бізнес-центр «Буковинський», керівник, хоча офіційно цей бізнес оформлений на дружину, СП «Ринок «Буковинський», власник мережі «розливайок» «Наше пиво». Офіційні доходи пана Чинуша – 66 тис. грн (вам уже смішно?), зате дружини і молодшої доньки – понад 1 млн. 700 тис. Нагадаємо, що старша донька Чинуша Інна одружена з іще одним депутатом міськради Андрієм Брязкалом і теж є мільйонеркою, бо навчає, як правильно худнути.

Валерій Чинуш задекларував 2 квартири, ще 314 квадратів нежитлової нерухомості та «Мерседес». Дружина Чинуша має ще одну квартиру, будинок і «Ніссан».

Про внески родини у статутні фонди товариств треба говорити окремо – аби читачі зрозуміли широту і розмах.

Оце внески самого Чинуша (і лише офіційні цифри):

«Бізнес-центр «Буковинський» – 5 млн грн,

«Бізнес-центр «Буковина» – 2 млн 400 тис. грн,

ТОВ «Імпорт-експорт Буковина» – 26 тис. 252 грн,

СП «Ринок «Буковинський» – 159 тис. грн,

ТОВ «ФК «Іванківці» – 12 тис. 950 грн,

ТОВ «Бар-сервіс» – 6 тис. грн,

ТОВ «Ресторан «Чернівці» – 3 тис. 200 грн,

ТОВ «Готельно-туристичний комплекс «Буковина» – 3200 грн.

 

А це – внески його дружини й молодшої доньки:

СП ринок «Буковинський» – 901 тис. грн,

«Бізнес-центр «Буковина» – 510 тис. грн,

ТОВ «Ресторан «Буковинський» – 953 тис. 700 грн,

ТОВ «ФК«Іванківці» – 925 грн,

ТОВ «Готельно-туристичний комплекс «Буковина» – 800 грн,

Пивоварня «Наше пиво» – 400 грн.

 

Валерій Чинуш тривалий час був помічником нардепа, генерала міліції Віктора Короля. Раніше Чернівцями ходили чутки про бандитське минуле Чинуша, яке «кришував» Король, але офіційних матеріалів щодо цього немає.  Та кому цікаво, – прошу: cripo.com.ua/?sect_id=4&aid=2364

Пригадую, пана Чинуша називали «наперсточником» – за ним колись дуже полював полковник кримінальної міліції Геннадій Москаль, навіть прес-конференції для журналістів щодо цього скликав. Але хто вже про все це пам’ятає?..

Ваш невгамовний Іван ДУПА

 Далі буде.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *