Кількість сімей в Україні, що отримують субсидії, зростає. Це свідчить не про захист населення, а про його зубожіння.

 

У Держстаті України повідомили, скільки українських домогосподарств отримували компенсацію на оплату ЖКП у листопаді 2017 року. Їхня кількість у листопаді збільшилася на 4%. За відомостями Держстату, державну допомогу отримувало 6,63 мільйона сімей. Цей показник становить 44,3% від загальної кількості родин у країні. У жовтні нинішнього року субсидії отримували 40,3% сімей.

У найбільшій кількості домогосподарств – 37,9% від загальної кількості субсидіантів – на обліку перебуває 1 особа. Частка родин з 2-х осіб серед субсидіантів становить 28,3%. Середній розмір компенсацій на 1 домогосподарство у листопаді дорівнював 540,3 грн. У жовтні цей показник становив 341,6 грн. Середній розмір субсидій у листопаді нинішнього року зменшився, порівняно із листопадом 2016-го, на 51,1%. Не варто забувати, що зменшені й норми на оплачувані послуги ЖКГ. Але кількість отримувачів субсидії збільшилася на 25,8%.

У Держстаті повідомляють також, що загальна сума  нарахованих субсидій за 2017 рік становить 3,67 млрд грн. В аналогічному періоді 2016 року загальна сума нарахувань за субсидіями склала 4,45 млрд грн. Це стільки коштів платників податків прямим ходом пішло до кишень олігархів-монополістів.

Як відомо, за 3 останні роки ціна газу в Україні виросла в 10 разів, а вартість комунальних послуг – в 11 разів  

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *