Із 23 вересня на всій території України – «жовтий» рівень епіднебезпеки

 

– З четверга, 23 вересня, на всій території України буде встановлено «жовтий» рівень епідемічної небезпеки. Таке рішення сьогодні ухвалила Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС), – написав учора прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram-каналі.

Згідно з повідомленням урядової прес-служби, за результатами позачергового засідання Держкомісії з ТЕБ та НС було ухвалено рішення: встановити з 00:00 23 вересня 2021 року «жовтий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території всіх регіонів України; застосувати на території всіх регіонів України обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для “жовтого” рівня епідемічної небезпеки.

Крім того, головам обласних і міста Києва державних адміністрацій доручено вжити заходів щодо забезпечення дотримання відповідних обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених для відповідного рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

У «жовтій» зоні, крім маскового режиму і необхідності дотримуватися дистанції, також забороняються:

* масові заходи за участю більше ніж 1 особа на 4 кв. м площі приміщення або території;

* завантаженість кінозалів та інших закладів культури більше ніж на 50% місць;

* завантаженість спортзалів і фітнес-центрів більше ніж 1 особа на 10 кв. м;

*робота навчальних закладів, окрім тих, де щонайменше 80% працівників мають «жовтий» або «зелений» COVID-сертифікат.

Зазначені обмеження не діятимуть, якщо понад 80% персоналу і 100% відвідувачів, окрім осіб до 18 років, вакциновані проти COVID-19 однією або двома дозами та пред’явили відповідний сертифікат.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *