Інформує обленерго: У лютому боржники за спожиту електроенергію отримають два рахунки

 

З першого січня 2019 року електропостачання побутовим та малим непобутовим споживачам Чернівецької області здійснює нова компанія – Товариство з обмеженою відповідальністю «Чернівецька обласна енергопостачальна компанія», скорочено ТОВ «ЧОЕК».

Відповідно, кошти за спожиту електричну енергію за період з першого січня 2019 року необхідно сплачувати на рахунок нового постачальника. При оплаті ще раз перевірте чи саме енергопостачальній компанії перераховуєте кошти – ТОВ «ЧОЕК».

Ті абоненти, які мають заборгованість перед АТ «Чернівціобленерго», яке постачало електроенергію до 31 грудня 2018 року, ще мають можливість розрахуватися за спожиту у минулому році енергію без штрафних санкцій.

Таким чином, споживачі, які досі не розрахувалися за спожиту електроенергію у минулому році, у лютому 2019 року отримають два рахунки: один – про сплату боргу перед АТ «Чернівціобленерго», який виник у попередні періоди; другий – від ТОВ «ЧОЕК» за спожиту електроенергію у січні 2019 року.

Зверніть увагу, що помилково сплачені кошти на рахунок ТОВ «ЧОЕК», які призначалися для АТ «Чернівціобленерго», не будуть вважатися погашенням боргу.

 

З першого січня 2019 року тариф для населення не змінився: до 100 кВт.год – 0,90 грн, понад 100 кВт.год –1,68 грн.   

Водночас змінилися умови, при яких відбувається припинення електропостачання споживачам за несплату спожитих послуг. Відтепер обмеження електропостачання юридичних та побутових споживачів відбувається за однакових умов.

Відповідно до Правил роздрібного ринку електричної енергії, затверджених постановою НКРЕКП від 14.03.2018 року розрахунок за спожиту електроенергію відбувається:

– упродовж 5 робочих днів від дня отримання рахунка непобутовим споживачем;

– упродовж 10 робочих днів від дня отримання рахунка побутовим споживачем.

У разі несплати електропостачальник має право обмежити постачання електроенергії споживачу, попередивши його не менше ніж за 10 робочих днів до відключення.

 

Нагадуємо реквізити АТ «Чернівціобленерго»:

р/р 26031313536186

МФО  356334

код 00130760

філія ЧОУ ВАТ «Ощадбанк» м. Чернівці.

Прес-служба АТ «Чернівціобленерго»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *