ГОРЯНИ ХОЧУТЬ, АБИ ЇХ ПОЧУЛИ:  Діями  директора Національного природного парку  «Черемоський» обурені всі путильчани

 

        

До редакції газети надійшли листи не тільки від обурених діями директора НПП «Черемоський» Василя Івановича Мельника пересічних мешканців Путильського району, об’єднаних ініціативною групою, а й від депутатів місцевих рад Путильщини.

 

В оцінці дій «героя» вони одностайні: незаплановані рубки, від яких лише щепи летять і в кишенях «захисника природи» осідають «зелененькі». Як написано в листі, «ліс рубають у цілях самозбагачення. Директор бере від підприємців, які проводять рубки, $ 5 за куб собі у кишеню. Значну частину деревини за заниженими цінами використовують для перепродажу».

 

Далі автори листа, яких багато (підписи є), вказують на те, що пан директор має великий досвід корупційних дій та хабарництва. Натомість «йому бракує професійності, порядності та відповідальності». Адже з попередніх посад пішов зі скандалом і поганою репутацією. Зазвичай Мельник бере хабарі із прийнятих на роботу, зауважують автори листів. «Звільнив же він уже понад 30 осіб, переважно професіоналів, які внесли вагомий науковий та лісівничий вклад у створення та розбудову національного природного парку «Черемоський». Натомість на роботу взяв браконьєрів та контрабандистів».  

Путильчани описали і «шахер-махер» із купівлею приміщення під офіс НПП. Власник, мовляв, хотів 700 тис. грн, а заплатили… 1 млн 700 тис. грн. Та ще й 3,5 млн виділили на ремонт. «Ото вже відмиють грошики», – констатують люди.

 

А стосовно морального обличчя цього пана до редакції надіслали кілька відео. 

Єдина вимога авторів звернень – звільнити горе-директора з  цієї посади та провести конкурс.

Свої листи, крім редакцій газет «Карпати» та «Версії», автори надіслали до профільних міністерств, керівників області та району, а також до силових структур, зокрема, до Генпрокуратури України, НАБУ, Національної поліції, Держаудитслужби тощо.     

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Думок на тему “ГОРЯНИ ХОЧУТЬ, АБИ ЇХ ПОЧУЛИ:  Діями  директора Національного природного парку  «Черемоський» обурені всі путильчани”