Електронний рецепт на «Доступні ліки» – це дуже просто

У п’ятницю,  29 березня, Національна служба здоров’я України (НСЗУ) підключила до всеукраїнської урядової програми «Доступні ліки» першу медичну інформаційну систему Helsi.me. За цією програмою пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, бронхіальною астмою чи діабетом ІІ типу можуть отримувати ліки безкоштовно, або з незначною доплатою, а від 1 квітня – вже й за електронними рецептами, які мають зменшити кількість паперів і зробити безкоштовне отримання ліків більш чітким і прозорим.
Отримати електронний рецепт дуже просто. Пацієнту необхідно звернутися до лікаря, із яким у нього укладена декларація про обслуговування. Той випише необхідні ліки, формуючи електронний рецепт в системі Helsi. Потім, пацієнт отримає смс з кодом підтвердження, який необхідно показати в аптеці. Після цього провізор видає замовлені ліки пацієнтові – безкоштовно або з частковою оплатою.

У разі якщо у пацієнта немає мобільного телефону, лікар може роздрукувати код і видати його в паперовому вигляді. Адреси всіх аптек, які приймають такі рецепти в рамках програми «Доступні ліки» зазначені на сайті Міністерства охорони здоров’я.

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *