Чи матимуть учні Годилівської школи нормальний туалет?

Новый рисунокабо Ще раз про чиновників-ілюзіоністів

Усі навчальні заклади Буковини — а це 434 загальноосвітніх 239 дошкільних та 16 профтехнічних – готові до роботи. Так відзвітувала влада напередодні по­чатку нового навчального року.

– Протягом серпня Департамент освіти перевіряв навчальні заклади об­ласті. В усіх районах відзвітували, що готові до початку навчального року, – по­відомила на прес-конференції директор Департаменту освіти і науки ОДА Оксана ПАЛІЙЧУК.

Ми вирішили перевірити, чи це дійсно так. Далеко їхати не довелося – огля­нули навчально-виховний комплекс с. Годилова, про який писали в одному з червневих чисел «Версій». Нагадаємо, що у годилівській школі з 4 туалетів на поверсі працюють лише два, каналіза­ційні труби старі і потребують заміни. Учням доводиться також навчатися ще й у підвалі з відсирілими стінами. Ось яку картину ми побачили. Знімок зроблений 8 вересня, у понеділок. Фото туалетів з етичних причин не публікуємо.

На моє запитання, чи був включе­ний Годилівський НВК у список шкіл для перевірки Департаментом освіти ОДА, п.Палійчук була змушена констатувати:

– Так, і цей навчальний заклад пройшов перевірку. Щоправда вби­ральнями забезпечені лише 95% шкіл. На жаль, маємо те, що маємо.

Тож виникає запитання: головна освітянка в переддень 1 вересня ска­зала на прес-конференції журналістам неправду? Чи може це була некомпе­тентність?

Утім, як переконала вже мене про­фесійна діяльність, створення у звітах ілюзій благополуччя вважається серед чиновників найвищим професіоналіз­мом. Але життя від цього кращим не стає. Тільки обурює людей!

Руслан КОЗЛОВ, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *