Недобоївська ОТГ співпрацюватиме з Канадою

В Україні перебувала місія представників канадських добровільних пожежних команд, які хочуть допомогти розвитку цього руху й системи цивільного захисту в Україні, оскільки у ході децентралізації повноваження у сфері пожежної безпеки та цивільного захисту передаються на рівень ОТГ, що  передбачає додаткове фінансування з місцевого бюджету. Але в громадах має сформуватися розуміння власної відповідальності за безпеку своїх мешканців.

У світовій практиці поширений культ громадських пожежних: окрім наявності державних підрозділів там поширена практика, навіть традиція багатьох поколінь, – організовувати громадські пожежні дружини. На наслідування такої практики Недобоївська ОТГ підписала угоду про співпрацю з містечком Ламонт (Альберта, Канада), повідомляє прес-служба ОДА. Домовленості передбачають обмін досвідом, технічну та економічну співпрацю, сільськогосподарський розвиток, розширення культурних традицій. А розпочати планують з протипожежної безпеки.

Прикметно, що канадські пожежні, серед яких були члени Rotary International, зустрілися також з ротарійцями відродженого чернівецького клубу, який бере свій початок від 1928 року.

Як розповів президент Ротарі-клубу Чернівці,  айтішник і громадський активіст Григорій Звірід, Rotary International – це об’єднання клубів, відомих як Rotary Club (Ротарі-клуб), що розташовані в усьому світі. Ротарі-клуби – нерелігійні та неполітичні благодійні організації, відкриті для всіх, незалежно від національної чи расової приналежності, віросповідання та політичних поглядів. У світі налічується понад 34 тисячі клубів. Членів Ротарі-клубу часто називають ротарійцями. Головний девіз «Ротарі Інтернешнл» – служіння понад усе, а  другим девізом виступає вислів «Більше усіх отримують ті, що краще за всіх працюють».

Вл. інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *