Чернівці сьогодні: маленьким Віднем чи Парижем і не пахне… Тхне чимсь гіршим  

  

Типова картина нашого нібито європейського міста. Зона культурної спадщини. Район парку  ім. Шевченка – готелю «Буковина». Поруч дитячі майданчики, спортивна арена. Однак сміття тижнями не вивозиться і не прибирається. Антисанітарія, бруд, сморід! Кажуть, що ЖРЕПи укомплектовані двірниками лише на 30 відсотків. І не дивно. Хто захоче працювати за 3 тис. гривень, якщо у найближчому зарубіжжі наші сміттярі отримують  за таку роботу від 1000 євро. А в наших Чернівцях стільки отримують лише чиновники мерії. Я вже не кажу про захмарні зарплати їхніх київських колег.

Колись, у радянські часи, двірників приваблювала така робота можливістю отримати після 10 років роботи хоч якесь житло. Нині такого положення нема, та двірникам цього, мабуть, не треба. Бо попрацювавши кілька років сміттярем в Ізраїлі, наш двірник придбає квартиру на будь-який смак.

Та коли далі так триватиме, чернівецьким чиновникам невдовзі доведеться самим  підмітати тротуари, зокрема Обшанському – начальнику інспекції з благоустрою, Буряку – в. о. директора департаменту ЖКГ, Кошарі – провідному  спеціалісту департаменту ЖКГ, на якого покладено організацію роботи комунальних служб… Адже бардак із прибиранням та вивезенням  сміття тільки починається. А на порозі зима. Хто буде чистити від снігу – якщо не тротуари, то хоча б транспортні зупинки, коли двірників не вистачає?

…Каспрука «пішли». А порядку як не було, так і нема. Тож це місто брудне, чи ми такі?

Тамара БОРОВИК, голова правозахисної організації «На грані», фото автора 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *