БОГИ ВІЙНИ

«Вогонь запеклих не пече» – з цим гаслом на шевроні вже шостий рік стримують ворожу агресію на Сході незламні, загартовані в боях, славні артилеристи.

44 окрема артилерійська бригада сформована 9 вересня 2014-го в період активних боїв на Донбасі. Завдяки артилерії врятовано сотні життів військовослужбовців, успішно проведено чимало бойових операцій і знищено десятки одиниць ворожої техніки. Вагома перевага артилерії полягає в здатності вражати противника на великій відстані: на озброєнні бригади є великокаліберні гармати, здатні знищувати цілі до 30 км. За міць, потужність зброї і значення у веденні бою артилеристів називають «Богами війни». Попри те, що підрозділи бригади наразі відведені від лінії розмежування, військові постійно тренуються й перебувають у готовності дати відсіч нападникам будь-якої миті.

Сьогодні військова частина пропонує громадянам посади рядового й старшинського складу, як бойові так і небойові. Разом із охочими стати до гармати чи кулемету тут чекають на водіїв, медиків, кухарів тощо.

Грошове забезпечення в солдата першого місяця служби в бригаді становить від 10500 грн, в офіцера від 14000 грн, а в зоні ООС додаткова виплата становить 6500 грн та 17000 грн на другій та першій лінії відповідно. Військові отримують одноразову грошову допомогу в сумі до 21000 грн. при укладанні контракту, щорічні виплати на оздоровлення в розмірі місячного заробітку й користуються низкою пільг.

Державою передбачене безкоштовне речове та продовольче забезпечення, медичні послуги та санітарно-курортне лікування. військовим надається можливість проживати в нових комфортних гуртожитках у Тернополі та області або отримувати грошову компенсацію за піднайом житла.

Отже, щоби розпочати військову кар’єру, зробіть кілька кроків: *зателефонуйте до військкомату, пройдіть співбесіду, підтвердіть придатність за станом здоров’я. Далі за потреби пройдіть 2-3-місячну підготовку в навчальному центрі. Можна укласти контракти безпосередньо у військовій частині.

Додаткову інформацію можна отримати у місцевих військових комісаріатах або в Чернівецькому обласному військовому комісаріаті: 0509480349,     (0372) 524349.

Прес-служба Чернівецького ОВК,

Фото: Юрія Кульпи, прес-офіцера 44 ОАБР

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *