Весь громадський транспорт Чернівців мусить возити всіх охочих пільговиків безкоштовно!

Таке рішення у понеділок прийняв Шевченківський районний суд завдяки одному черівчанину

Більше року бореться чернівчанин Володимир Боднарюк за право пільговиків без обмежень користуватися міським громадським транспортом. Спочатку боротьба полягала в листуванні з усіма можливими структурами, які надавали переважно суперечливі відповіді. Про це «Версії» писали в матеріалах «Наскільки мутна вода пільгових перевезень, в якій «ловлять рибку» перевізники» (ч. 4 від 14 січня 2016 року) та «Замкнуте коло беззаконня» (ч. 22 від 02 червня 2016 року). Тоді журналісти «Версій» дійшли висновку, що пільги, які, згідно з законом, певні категорії пасажирів, мають надаватися на всіх без винятку маршрутах всім без винятку пільговикам. У понеділок це підтвердив районний суд у Чернівцях.

Суд частково задовольнив позов Володимира Боднарюка до Департаменту ЖКГ Чернівецької міськради, міського центру організації пасажирських перевезень, Департаменту праці та соцзахисту, виконкому Чернівецької міськради та самої міськради та її голови Олексія Каспрука. За позовом В. Боднарюка, суд постановив визнати незаконним та скасувати п. 3.1 рішення міськвиконкому від  25.11.2014 року №607/20 «Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів у міському пасажирському транспорті та визнання такими, що втратили чинність окремих пунктів рішення Виконавчого комітету Чернівецької міської ради від 26.07.2011 №442/12».

Про що ж йдеться у п. 3.1, скасованому рішенням суду? Цим пунктом Департамент ЖКГ зобов’язували «до 01.12.2014р. внести доповнення до договорів на пасажирські перевезення в м. Чернівцях, в частині обов’язкового виділення перевізниками в кожному не пільговому автобусі 2-х місць для безкоштовного перевезення пільгових категорій пасажирів». Тобто жодного «виділення пільгових місць у не пільгових автобусах», згідно з рішенням суду, вже не існує.

Натомість цілком існує і залишається чинним п. 2 цього рішення міськвиконкому. «Перевезення громадян пільгових категорій перевізниками, що здійснюють перевезення на міських маршрутах загального користування на підставі укладених договорів з управлінням праці та соціального захисту населення міської ради, здійснювати без обмежень».

Також суд постановив стягнути з виконавчого комітету Чернівецької міськради судовий збір в сумі 552 грн. 20 коп.

Чи вистачить у міської ради совісті не подавати апеляцію – дізнаємося згодом.

Маріанна Антонюк, “Версії”

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *