Буковинці написали листа Президенту Порошенку і голові Верховної Ради

4У Чернівцях пікетували Обласний військкомат. Учасниками дійства були діти, жінки, батьки учасників АТО, які мали б повернутись додому, згідно із контрактними умовами, ще 2 роки тому. Родичі бійців-контрактників вважають утримання бійців, які відслужили вже понад 2 роки без продовження контракту,  незаконним. Йдеться про те, що контрактникам, які служили на момент початку війни, автоматично продовжили контракт начебто з запровадженням “особливого стану”. Юристи вважають, що “особливий стан” закінчився з 6-ю хвилею мобілізації.

 

 

Мітинг тривав недовго – до громади вийшов заступник голови комісаріату Валерій МОВЧЕНЮК.

3

– Якщо брати по Закону «Про військовий обов’язок і військову службу», військовослужбовці, у яких закінчується контракт під час особливого періоду, то він автоматично продовжується. А цей стан у нас ще з 18 березня 2014 року, – роз’яснює він. Також додав, що очільники військових частин у АТО не підпорядковуються йому і домагатись демобілізації контрактників через верховні повноважні органи.

 

 

 

1

Активісти наполягли на написанні листа Президентові України і голові Верховної Ради щодо внесення змін до закону, а представниця одного із ЗМІ допомогла їм у цьому і надала певні рекомендації.

 

 

Євгенія ГУБНІЛОВА

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *