Затопить чи не затопить?

Прут піднімається без упину

За даними очільника Чернівецької ОДА Сергія ОСАЧУКА, підйом води в Пруті добігає критичної цифри у 5 м (на 14:00 22 червня – 4,26 м). За попередньою інформацією, якою володіє губернатор, рівень води залишиться у межах критичної норми, тож ризик підтоплення є мінімальним.

Фото Галини Єреміци. Село Великий Кучурів Сторожинецького району

Із більш суворим попередженням на своїй сторінці у Фейсбуці виступив Чернівецький міський голова Олексій Каспрук. На його думку, загроза затоплення «Калинки» та «Добробуту» стоїть уже нині, у понеділок, 22 червня:

 

«Увага!
Прогноз погоди невтішний. Очікується значне підвищення рівня води в річці Прут та малих річках на території міста, можливе підтоплення Калинівського ринку та ринку «Добробут».
Усі комунальні служби заступили на чергування, готуються до протидії стихії, ліквідації її наслідків. Приведено у готовність всю наявну техніку. Рятувальники, уся служба ДСНС на бойовому посту.
Адміністрації двох ринків вживають заходів, щоб знизити можливі наслідки підтоплення, створити умови для збереження майна підприємців.
Прошу підприємців не піддаватися панічним настроям, дослуховуватися до рекомендацій адміністрації ринків та рятувальників!
Ситуація у місті контрольована», – пише мер міста.

 

Дай Боже, щоби «усіх заходів» виявилося достатньо для протистояння стихії. Підприємці Калинівського ринку намагаються хоча б мінімізувати можливі втрати.

Вл.інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *