У Китаї померла остання самка найрідкіснішої черепахи у світі

У зоопарку китайського міста Сучжоу померла остання самка найрідкіснішої черепахи в світі – гігантської м’якотілої черепахи Свінхо (Rafetus swinhoei). Про це повідомляє УНН з посиланням на ВВС.

Згідно з інформацією видання, за день до смерті черепахи, якій було понад 90 років, вчені спробували зробити їй штучне запліднення, але процедура пройшла невдало. У самки взяли зразки тканин яєчників для вивчення. Попередній огляд показав, що у черепахи не було явних проблем зі здоров’ям. Тим часом місцева влада планує провести розтин в присутності міжнародної групи вчених, для того щоб прояснити причину смерті тварини.

Варто відзначити, таким чином в світі залишилося всього три черепахи даного виду. У зоопарку Сучжоу є ще один самець цього виду. Крім того, дві черепахи живуть в дикій природі у В’єтнамі, проте їх стать не встановлено.

Батьківщиною гігантських м’якотілих черепах Свінхо (Rafetus swinhoei) є Китай і В’єтнам. Вони зустрічалися в річці Янцзи і озері Тайху. При цьому розмір панцира у тварин досягав одного метра у довжину і 70 см у ширину, при цьому важити вони могли 100 кг.

Міжнародний союз охорони природи відносить черепах Свінхо до видів, що знаходяться на межі повного зникнення. 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *