Ті, хто володіють інформацією і світом: рейтинг найвпливовіших людей-2017

Американський журнал Vanity Fair уклав список найвпливовіших людей світу цього року.

До першої п’ятірки увійшли Джефф Безос, Марк Цукерберг, Тім Кук, Ларрі Пейдж та Ілон Маск.

  1. Джефф Безос, 53 роки, засновник Amazon

Джефф Безос заробив більше, ніж витратив

Головне досягнення: обігнав Білла Гейтса і став найбагатшою людиною світу.

Переграв усіх: Купив мережу супермаркетів Whole Foods за $13.7 млрд, після чого акції Amazon підскочили в ціні і Безос заробив більше, ніж витратив.

Велика сума: $5млрд збирається інвестувати Amazon в другу штаб-квартиру, котру відкриють у Північній Америці. Місто Тусон (штат Арізона) запропонувало для неї свою локацію і підкріпило свою пропозицію, надіславши Безосу величезний кактус – символ свого штату.

Можливо, універсальний солдат – цього літа під час відпустки на курорті в Сан-Валлі продемонстрував усім свої великі біцепси та суворе, мов у Термінатора, обличчя. Фото з ним породили хвилю інтернет-мемів.

Відпочинок після роботи: “Тренажерний зал та віскі. Не одночасно”.

  1. Марк Цукерберг, 33 роки, засновник Facebook

Марк Цукерберг цілий рік розпускав плітки про себе.

Головне досягнення: зробив Facebook соцмережею з 2-мільярдною аудиторією. Тепер люди без нього, як без води.

Велика сума: $3 млрд Марк Цукерберг та його дружина Прісцила Чан виділили на боротьбу з усіма існуючими хворобами.

Усі ми смертні… Цукерберг спочатку заявив, що це божевілля – вважати, ніби Facebook міг змінити хід виборів. Пізніше зізнався, що соцмережа не зробила нічого, аби прибрати дійсно фейкові новини.

Недолугий квест: Витратив цілий рік, аби відвідати всі 50 американських штатів (включаючи Аляску та Гаваї). Там випивав у забігайлівках із фермерами та далекобійниками і нещадно розпускав плітки, що буде балотуватися в президенти США в 2020 році. 

  1. Тім Кук, 56 років, голова Apple

Тім Кук “прогнувся” під Трампа.

Головне досягнення: при ринковій капіталізації Apple в $800 млрд., пообіцяв підвищити її до $1 трлн.

Усі ми смертні… Кук презентує iPhone як найбільш стратегічний продукт, хоч прогнозується, що об’єм продаж телефонів в майбутньому знизиться. В цей же час споживачі відмовляються купувати MacBook Pro, а HomePod – “розумна колонка”, аналог Echo-dot від Amazon – побачив світ надто пізно.

“Прогнувся” під Трампа: у грудні минулого року прибув до Trump Tower. Аби “поцілувати перстень” – жартують журналісти (алюзія за ритуал мафії у романі “Хрещений батько” та однойменній екранізації). У червні відвідав Білий Дім, аби переконати президента у необхідності викладання програмування в школі.

  1. Ларрі Пейдж, 44 роки, Alphabet

Ларрі Пейдж заробив ,2 млрд за рік.

Переграв усіх: за рік піднявся з 13-го на 4-е місце рейтингу. Alphabet – це компанія, котра заснувала Google. В цьому році Alphabet судиться з Uber через крадіжку інтелектуальної власності. Uber, як і Google, планує виробляти безпілотні авто. Якщо Alphabet виграє суд, компанія-перевізник не зможе втілити свої плани протягом кількох років.

Усі ми смертні… Google Fiber – компанія- інтенет-провайдер, один із проектів Alphabet. Останні кілька років він потерпає від тиску фінансового директора Google Рута Пората, котрий вимагає збільшити прибутки.

Велика сума: $47,2 млрд – чистий прибуток Пейджа. Новий рекорд.

  1. Ілон Маск, 46 років, Tesla, SpaceX та інші проекти

Ілон Маск запропонував створити колонію на Марсі.

Головні досягнення: Лише в цьому році Ілон Маск запустив ракету в космос, посадив її назад на Землю, запропонував побудувати колонію на Марсі та побудував доступний електромобіль.

Велика сума: $63 млрд – ринкова капіталізація компанії Tesla, що робить її компанією з найбільшою у світі вартістю.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Думок на тему “Ті, хто володіють інформацією і світом: рейтинг найвпливовіших людей-2017”