Додаткова відповідальність Василя Каглянчука, який трудовий стаж заробив на одному місці – у ПМК 76

 

Нинішнього січня колектив ПМК-76 віншує зі славним козацьким ювілеєм одного з найвідоміших Василів Буковини – генерального директора одного з лідерів будівельної галузі України ТДВ «Чернівецька пересувна механізована колона №76», заслуженого будівельника України Василя Івановича Каглянчука.

Варто почати з того, що почесні звання й нагороди свої Каглянчук не збирав для краси парадного костюма. Він просто все життя будував. І весь свій трудовий стаж заробив в одному місці – у ПМК-76, тільки посади змінювалися – від керівника середньої ланки до гендиректора.

Розпочавши свій шлях з осушення відкритим дренажем заболочених і пере­зволожених земель, підприємство стало провідною організацією в захід­ному регіоні з будівництва гідроспоруд, протипаводкових і протизсувних конструкцій, унікальних комплексних водозаборів Дністровського гідровузла. ПМК-76 осушила понад 85 тис. кв. м земель, збудувала чотири водозабори для водопостачання міст і сіл, укріпила 68 км берегів гірських річок Прут, Черемош, Серет. Колектив брав участь і в ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та землет­русу у Вірменії.

Позаторік підприємство відзначило 70 років свого існування – і  понад 40 з них у ПМК-76 працює Василь Каглянчук. І вже понад 20 років він керує ТДВ «ПМК-76» – як справжній капітан проводячи корабель будівельної організації через бурі й підводні перешкоди вільного підприємницького плавання.

Нині ТДВ «ПМК-76» – це понад 500 висококласних фахівців різних професій і високотехнічне обладнання, що дозволяє виконувати складні архітектурні будівельно-монтажні та оздоблювальні роботи в найкоротші терміни з високою якістю. Мабуть, важко навіть спробувати вирізнити, що в діяльності підприємства йде від працівників, а що саме від директора.
Варто зауважити, що серед нагород і відзнак своїх Василь Іванович, може, найбільше цінує медаль «На славу Чернівців», адже нині результати діяльності керованого ним підприємства прикрашають сучасні квартали нової забудови Чернівців. У «портфелі досягнень» ПМК-76 – торговий комплекс «Майдан», обласний центр зайнятості, торговий комплекс «Слон», безліч АЗС, реконструкція літнього театру в парку ім. Шевченка, СШ № 31 у Садгорі, шкільної будівлі по вул. Руській, 178 під дитячий садок. Реконструйовані з повним оновленням каналізаційних, водопровідних мереж та дорожного покриття вулиці Білоруська, Канівська, Шкільна, Нагірна, Гастело, мікрорайон «Рогізна». Та все ж основою діяльності ТДВ «ПМК-76» є будівництво житла. Окрасою сучасних Чернівців стали будинки, зведені на вулиці Героїв Майдану, проспекті Незалежності.

І зовсім не випадково будівельна компанія ПМК-76 має статус «товариства з додатковою відповідальністю». Юридичний зміст терміна в тому, що на відміну від ТОВ – товариства з обмеженою відповідальністю – учасники товариства з додатковою відповідальністю несуть відповідальність і власним майном у разі неплатоспроможності товариства. Оце слово «додатковий» дуже пасує до характеру й діяльності гендиректора Василя Каглянчука.

Сьогодні будівельна організація має на меті не тільки отримання прибутків, а й здешевлення квадратного метра житла, яке має стати доступним для громадян України навіть у нелегкий час, який пере­живає наша держава.

Та повернімося до нашого ювіляра. Усі, хто спілкуються з Василем Каглянчуком по роботі й поза нею, зазначають такі його риси як людяність і доступність. А ще і він не цурається людських і сімейних радощів, є душею будь-якої компанії.

Разом з рідними, друзями й колегами газета «Версії» зичить ювілярові міцного здоров’я, багато здійснень і радощів і ще багато років творчої праці – на славу Чернівців і власну!

З роси й води Вам, Василю Івановичу!

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *