Для учасників ООС зберегли всі соціальні пільги, передбачені для учасників АТО

З огляду на переформатування Антитерористичної операції в Операцію об’єднаних сил на її учасників поширили всі гарантії, які є в учасників АТО.

За законопроект № 8293 про внесення змін до деяких законів України у зв’язку із прийняттям Закону України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях» під час сесійного засідання ВРУ,  проголосували 236 обранців.

Як ідеться у пояснювальній записці, метою законопроекту є забезпечення комплексного врегулювання питання соціального захисту громадян, які братимуть участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, та інших питань, пов’язаних із здійсненням зазначених заходів.

Народний депутат України, голова Комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО та людей з інвалідністю Олександр Третьяков нагадав, що 30 квітня було завершено АТО та розпочато Операцію об’єднаних сил на Донбасі. Для того, щоб захисники України могли реалізувати соціальні гарантії, необхідно внести технічні зміни до інших законів, пояснив нардеп, зокрема, у частині, працевлаштування, реабілітації, виплати одноразової грошової допомоги, лікування тощо.

«Саме це і передбачено цим законопроектом № 8293, яким вносяться зміни до 19-ти законодавчих актів. Наголошую, що ми не надаємо цим законопроектом нові пільги, ми лише поширюємо на учасників заходів ті соціальні гарантії, які передбачені для учасників АТО», – пояснив Олександр Третьяков.

Законопроект підтримали 236 обранців.

Нагадаємо, 30 квітня 2018 року АТО офіційно завершилася і, відповідно до закону про реінтеграцію Донбасу, розпочалася Операція об’єднаних сил.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *