День і ніч Інтернету, або Про те, як завдяки журналістам на Буковині «спалахнула епідемія кору»  

Інтернет увірвався в наше життя раптово і цілком перевернув його, подарувавши неймовірні можливості. Від всюдисущого ока Всесвітньої Мережі ніхто не може сховатися – ні Президент із Прем’єром, ні міністри, ні пересічні громадяни. Це, так би мовити, позитивний бік питання. Усі знають про всіх і про все. Бо хто дізнався б, скажімо, про Перший Національний Український конгрес, який зібрав у Празі радник покійного Маккейна Рустам Ташбаєв? І про те, що 23 серпня на народного кандидата у президенти Івана Бубенчика, висунутого Конгресом, у Львові скоїли замах. Та й хто б узагалі знав про Бубенчика, якби не Інтернет?

Та, водночас, є й інший бік медалі. З’являються сайти без знаків розпізнавання, які друкують усе, що їм заманеться. А фантазія буває ж і хворою…

Для прикладу, цими днями зі стрічки Укрнету Україна дізналася, що на Буковині епідемія кору: нібито за місяць захворіло 357 буковинців. І йде посилання на СN.Область.Онлайн. А насправді 357 недужих на кір зафіксовано в місті Чернівці за 20 місяців – від 1 січня 2017 до серпня 2018 року.

Начальниця відділу інформаційної діяльності ОДА Оксана Білек розповіла, що хотіла зв’язатися зі згаданим сайтом, та на його сторінці не вдалося знайти жодних контактів і не вдалося дізнатися, кому він належить.

Очільник виконавчої влади краю Олександр Фищук так підсумував цю інформаційну подію: «Нинішня осінь обіцяє бути в Україні гарячою, тож не варто піднімати і без того високий градус, бо це небезпечно. Кожний повинен відповідати за свою роботу і, як на мене, журналісти серед іншого мають усвідомлювати, якою небезпечною зброєю може стати неправдиве слово».

Вл. інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *