І один Клименко в полі воїн – 15 нових підозр у справі «Роттердам+»

Чергова гучна перемога від НАБУ та САП за часів нового керівника антикорупційної прокуратури Олександра Клименка.

15 нових підозр у справі «Роттердам+». Йдеться про другий епізод дії незаконної формули у 2018-2019 роках, за яким споживачам електроенергії (тобто всьому населенню) було завдано збитків на понад 20 млрд грн.  Підозру отримали двоє колишніх голів НКРЕКП, шість колишніх та троє нинішніх членів НКРЕКП, колишній та нинішній працівники НКРЕКП та двоє посадовців групи ДТЕК олігарха Ріната Ахметова.

За колективною безвідповідальністю сховатися не вийде: дії членів НКРЕКП, які, нібито не розібравшись, голосували за затвердження формули, кваліфікували як службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки. НАБУ має докази того, що ухвалити «Роттердам+» Комісію вмовили представники групи ДТЕК. Саме ця група компаній в результаті й отримала основну вигоду від дії формули.

Нагадаємо, що до призначення Клименка прокурори САП уже 4 рази незаконно закривали цю справу. Новий керівник САП повністю змінив правила гри. Він не тільки скасував незаконне закриття і поновив слідство,а й викинув зі справи старих прокурорів та змінив підозри фігурантам.

І це вже принесло плоди: розслідування першого епізоду зі збитками на 19 млрд грн завершено і незабаром справу спрямують до суду, а розслідування другого епізоду сьогодні отримало нове дихання.

Центр протидії корупції

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *