Скільки коштує виступ “зірки” на новорічному корпоративі

 У грудні настає гаряча пора для популярних артистів, їх зазивають на новорічні корпоративи.

Представившись молодою перспективною організацією “Обозреватель” зв’язався з представниками артистів безпосередньо і поцікавився, за яку суму і на яких умовах українські зірки готові “подарувати” фанам свій виступ, передає “Народна Правда”.

40-60 хвилин – стандартна тривалість виступу в рамках приватного корпоративу. Проста справа, здавалося б, заскочити в той чи інший ресторан на годинку. Однак вже в листопаді графік українських зірок на грудень та січень розписаний погодинно, деякі готові співати без вихідних і навіть йти на рекорди за кількістю заходів за вечір. Головне питання – чи осилять шанувальники нові гонорари.

Вся справа в тому, що ще в минулому році в українських сферах шоу-бізнесу, культури і розваг спостерігалося певне пожвавлення, чому немало посприяв ряд заборонених СБУ російських артистів. Як самі зірки, так і український слухач зрозуміли, що в країні є свій “Стас Михайлов”, свої репери і хітмейкери, а це позначилося не тільки на активності концертів і переглядах в YouTube, а й на гонорарах.

Під кінець плідного 2017 року вони ж, як згадувалося вище, підскочили мало не вдвічі, деякі зірки перекочували з гривень на долари, а хтось і на євро. Більшість артистів воліють тільки готівковий розрахунок, який можна здійснити в їх представництвах. Якщо ж ви вирішите платити “по безналу”, сміливо додавайте до суми гонорару 5-7%.

Обов’язковою умовою є передоплата, хтось запитує 50% наперед, хтось же наполягає на повній сумі. Ну і, звичайно ж, до суми гонорару необхідно додати від 1 000 до 3 000 доларів на забезпечення побутових і технічних райдерів, транспортування та інших потреб.

Як виявилося, декого з українських зірок, навіть потрібно буде привезти за свій рахунок з Москви. А тепер до найцікавішого.

Першу трійку найдорожчих в Україні артистів зайняли Віра Брежнєва, Світлана Лобода і, по деяких даними, Настя Каменських.

Перша позиція в рейтингу дісталася екс-учасниці “ВІА Гри” Вірі Брежнєвій. Гонорар артистки становить 50 000 євро, до всього цього замовнику необхідно буде оплатити переліт співачки і всієї її команди з Москви, а це 15 квитків економ-класу і 2 квитка бізнес-класу. В аеропорту знаменитість потребує тільки VIP-термінал.

Очевидно, що квитки необхідно купувати в обидві сторони, тому, як підрахував “Обозреватель”, до суми в 1 600 000 грн. необхідно додати близько 220 000 грн. (авіаквитки), близько 16 000 грн. (оренда авто для доставки артистів з аеропорту і назад), а також в межах 50 000 грн. для забезпечення умов і райдерів.

Як обмовилися в одному з українських агентств, до кінця року Світлани Лободи в Україні не буде. У бесіді щодо корпоративу на січень представник артистки також озвучив суму в 50 000 євро.

Домовитися щодо корпоративу з Настею Каменських виявилося нелегко. Дует “Потап і Настя” заморожений, а в рамках новоспеченого сольного проекту NK у співачки всього одна пісня.

“Настею ми не займаємося, у неї немає ще програми. Але наскільки я чула, вона оголошує від 40 євро”, – відповіли у Mozgi Entertainment, упускаючи слово “тисяч”, як це робить більшість представників зірок.

Четверте місце в рейтингу імовірно займає народна артистка України Тіна Кароль. На жаль, з представниками співачки зв’язатися не вдалося, після чого видання поцікавилося розцінками в одному з концертних агентств України. Там озвучили суму у 25 000 – 30 000 євро,”а можливо і більше, тому що графік дуже щільний і необхідно уточнювати дати”.

Першу п’ятірку з гонораром в 30 000 доларів закрив український серцеїд Олег Винник. Витрати на райдери його представники оцінюють в 1,500 – 2 000 доларів.

Макс Барських та Monatik в 2017 році збільшили гонорари також до 30 000 доларів, при цьому у другого співака обіцяють не 40 хвилин виступу, а цілу годину з танцями і “справжнім шоу”.

Андрій Данилко в образі Вєрки Сердючки заспіває свої найкращі хіти за 25 000 євро. При цьому артист виступає з командою з 16 людей.

Поп-гурти Потапа Mozgi та “Время и Стекло” підняли планку до 25 000 доларів, хоча, за оцінками ЗМІ, в минулому році ще називали цифру вдвічі нижчу.

Нові гонорари озвучили також Оля Полякова та Наталя Могилевська, обидві співачки виступлять за суму у 20 000 доларів, ймовірно, різниця буде у витратах на забезпечення технічних та побутових райдерів.

На позначці у 15 000 доларів зупинилися народні артисти України Джамала та Олександр Пономарьов. Епатажний дует “НеАнгели” оцінив свої старання у 12 000 доларів, а TamerlanAlena і молода співачка Потапа Мішель Андраде – у 10 000 доларів.

Проект Onuka зіграє свої хіти за винагороду у 9 000 доларів, при цьому у колективу є маса технічних вимог, обумовлених якісними шоу. А ось колектив NikitA на чолі з української секс-бомбою Дашею Астаф’євою погостює на вашому корпоративі за 7 000 доларів.

Цифру 5 000 доларів називають сьогодні фіналістка Нацвідбору на “Євробачення-2017” в Україні TAYANNA, поп-співак Віталій Козловський,Оля Горбачова і народний улюбленець Павло Зібров.

Приблизно за цю ж суму заспіває і Віктор Павлик, що правда, народний артист України виявився єдиним, у кого гонорар озвучили у гривнях, виступ співака оцінюють у 140 000 грн. з райдером в межах 25 000 грн.

За 3 000 доларів компанію “під ялинкою” своїм слухачам складуть співачка Марія Яремчук, а також дует On i Ona. Остання позиція в рейтингу гонорарів 2017-2018 від “Обозревателя” дісталося зіркам талант-шоу “Х-Фактор” – колективу Mountain Breeze, представники хлопців називають сьогодні суму у 2 000 доларів.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *