Осетрина й тигрові креветки: нардепів харчують аж дві різні кухні

В Інтернеті оприлюднили свіжі фото з їдальні Верховної Ради. Широкий асортимент страв за двома меню й за цілком прийнятними цінами пропонують і дві різні кухні.

Зокрема, брускета із сьомгою вартує 40,60 грн, бутерброд із сьомгою – 37,03 грн, смажені креветки із помідорами черрі – 146,23 грн, осетер заливний – 111,10  грн, філе слабосоленої сьомги – 133 грн, качина грудка з журавлинним соусом – 128,56 грн.

Меню в їдальні Ради містить перші й други страви, закуски, гарніри, напої та десерти. Для Києва ціни в даному закладі порівняно невисокі.

А депутати ВР, як стало відомо, мають намір обмежити кількість журналістів, що працюють у парламенті, ввести для них дрес-код та (мабуть, особливо дратує!) обмежити час їхнього перебування у парламентській їдальні.

Довідка для тих, хто не харчується в їдальні ВР:

Брускета – традиційна центрально-італійська простонародна їжа, нині популярна як  закуска перед головними стравами для «підняття апетиту»: зрештою, це підсушена скибка хліба, головне – що на неї покласти. Англійсько-американське «тост» уже занадто поширене… 

А тигрові креветки отримали назву за поперечні смужки на панцирі. Вважаються одними з найбільших: їхня довжина може сягати 20-30 сантиметрів. Ціни на них в інтернеті – у межах 600-700 грн за кг. За великим рахунком, мало не кожний рядок у цих меню потребує пояснень…

Депутатське меню за фото від «Апострофа» вивчав Іван ДУПА

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *