Не він перший, не він останній…

images

Мер Чернівців налагоджує співпрацю з містами-побратимами Австрії. Прорезультати робочої поїздки до австрійських міст Клагенфурт і Вольфсберг міський голова Олексій Каспрук розповів на брифінгу

– З Вольфсбергом ми готові працювати над впровадження системи електронного врядування в Чернівцях. Колись ми вже створювали з ними одну з перших громадських приймалень за кошти Євросоюзу, тепер будемо працювати над цим проектом. Крім того, у серпні до Клагенфурта поїде делегація представників «Чернівціводоканалу» для ознайомлення з роботою європейської системи водоочистки й водопостачання. Обговорили співпрацю у сфері транспорту, реконструкції системи освітлення міста,  – розповів Олексій Каспрук.

За його словами, під час візиту піднімалося й питання допомоги засобами захисту українській армії, однак це не так легко зробити: – Найнеобхідніші засоби для нашої армії мають бути сертифіковані, легально перевезені через кордон тощо. І тут є певні перепони, зокрема, бюрократичні.

На запитання про доцільність будівництва автовокзалу на території заводу «Гравітон» Каспрук відповів: «Є бажаючі його побудувати, громадські слухання законом наразі не передбачені. На мою думку, для розвитку  мікрорайонутакий інфраструктурний об’єкт буде не проблемою, а навпаки, плюсом».

Закордонними візитами до європейських міст не гребували і всі «папєрєднікі» нинішнього мера Чернівців: обговорювали, домовлялися, налагоджували співпрацю, переймали досвід, тренувалися…  І все за наші податки, себто бюджетні кошти. Та й щодо водоканалу, пригадується, були певні домовленості із зарубіжжям. І де це все? Коли вже плоди пожинатимемо від цього?..

І ще один цікавий нюанс – стосовно громадських слухань. У недалекому минулому вони були одним з інструментів впливу місцевої громади на обране нею керівництво. Та один з мерів їх скасував. Може, час повернутися вже обличчям до людей і відновити такий важіль демократії, як громадські слухання? Толерантні Чернівці могли б стати прикладом для інших міст України.

Галина ЄРЕМІЦА, «Версії»

 

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *