Мери українських міст підтримують Романа Клічука

Місцеві вибори в Україні відбулися 25 жовтня, проте лише в 10 містах України у першому турі виборів було обрано міських голів, лише тут чинні міські голови отримали понад 50% голосів виборців.
А відтак у більшості великих міст України мав відбутися другий тур виборів міського голови. У 7 містах України він відбувся 15 листопада, а ще в 11 інших містах України обрали міського голову в другому турі минулих вихідних – 22 листопада.

У Чернівцях же другий тур відбудеться цієї неділі, 29 листопада.

Цими днями декотрі міські голови, які виграли вибори у першому турі, набравши понад 50% голосів мешканців своїх громад, звернулися до чернівчан.


Мери Івано-Франківська, Хмельницького та Житомира закликали мешканців Чернівців голосувати 29 листопада за Романа КЛІЧУКА.

Руслан МАРЦІНКІВ, Івано-Франківський міський голова:


“29 листопада в Чернівцях відбудеться другий тур виборів. Це чудове місто може нарешті почати нову історію – історію розвитку та процвітання!
Я пов’язую цей шанс з одним із кандидатів, який вийшов до другого туру, – патріотом, досвідченим управлінцем та меценатом Романом Клічуком.
Якось я з ним познайомився, коли він підтримував ПЛАСТ. Потім Роман підтримував наших військових, які їхали захищати нашу територіальну цілісність в АТО. Було ще багато інших добрих речей… Це ще задовго до виборів.
Для мене це свідчення, що людина не словом, а ділом вболіває за світле майбутнє нашої країни.
Цьогоріч він разом з іншими небайдужими мешканцями створив громадський рух “Єдина Альтернатива”, щоб взяти на себе відповідальність за наведення ладу в місті.
Вони розробили бачення розвитку Чернівців, програму його реалізації та обрали на праймеріз достойну команду, яка спроможна реалізувати цю програму.
Враховуючи те, що Клічук успішний менеджер з багаторічним досвідом, я не сумніваюся, що в нього вийде покласти край занепаду Чернівців.
Зі свого боку я з командою готовий ділитися кращим досвідом Івано-Франківська, аби шлях до розвитку був швидким.
Сподіваюся, за 5 років туризм вихідного дня між чернівчанами та іванофранківцями буде доброю традицією, яку ми закладемо.
Закликаю всіх мешканців міста, які усвідомлюють, що розвиток Чернівців – це спільна справа містян, прийти 29 листопада на виборчі дільниці і проголосувати за нового мера Романа Клічука!
Я знаю напевне, що ніщо не зупинить згуртованих мешканців, які прагнуть навести лад у місті”.

Руслан МАРЦІНКІВ, Івано-Франківський міський голова

Олександр СИМЧИШИН, Хмельницький міський голова:

“У наших сусідів у Чернівцях 29 листопада відбудеться другий тур виборів міського голови.
Про добрі справи для міста та країни одного з кандидатів на цю посаду я багато чув. Він фінансував спорядження добровольцям та військовим на Сході, підтримував грошима ПЛАСТ та інші проукраїнські патріотичні ініціативи.
Цьогоріч він став одним з лідерів процесу гуртування небайдужих мешканців міста довкола ідеї наведення ладу в Чернівцях.
Цей кандидат – успішний управлінець, один з найбільших платників податків в області – Роман Клічук.
Мені імпонує його підхід до розвитку міста. Він не шукав підтримки в політичних брендів. Не намагався домовитися з місцевими елітами. А просто оперся на небаийдужих мешканців, яких почав гуртувати ще з літа.
Я звернув увагу на те, що він почав з головного – визначив ціль, якими хоче зробити Чернівці. Розробив разом з громадою програму досягнення цієї цілі і згуртував сильну команду з людей, які мають вагомі здобутки в різних сферах.
Ця нова команда за три місяці зуміла об’єднати довкола ідеї позитивних змін понад десять тисяч мешканців. І результат виборів до міської ради, які виграла “Єдина Альтернатива”, – яскраве тому свідчення.
Ми вже кілька місяців у комунікації з його командою. Я підтвердив готовність поділитися досвідом позитивних змін у Хмельницькому та готовність до партнерства у боротьбі за залучення інвестицій у наші міста.
Закликаю всіх патріотів, які живуть у Чернівцях, усіх тих, хто прагне розвитку міста, підтримати на виборах 29 листопада Романа Клічука!
Ніщо не зупинить згуртованих мешканців, які прагнуть наведення ладу в місті!”

Олександр СИМЧИШИН, Хмельницький міський голова

Сергій СУХОМЛИН, Житомирський міський голова:

“Децентралізація дала можливість українським містам прогресувати, але не гарантувала, що міста будуть розвиватися.
Для розвитку кожного міста важливо мати бачення того, яким місцева влада має зробити місто. Потрібна стратегія, яка втілить це бачення в життя, і, головне, спроможна команда, яка здатна реалізувати цю стратегію.
Різні міста занепадають по-різному, але стають успішними лише ті, які рухаються відповідно до цього алгоритму.
Але й його може бути недостатньо, якщо замість того, щоб згуртуватися довкола розвитку, міська рада постійно перебуває в політичному протистоянні з мером.
В Україні багато таких прикладів за часів незалежності.
За попередні 5 років міські ради знімали мерів Полтави, Миколаєва та Чернівців.
У Чернівцях взагалі склалась погана традиція постійної політичної боротьби ради з мером.
Але цьогоріч там з’явився шанс розірвати це зачароване коло десяти років політичного взаємопоборювання.
У раді може сформуватися конструктивна більшість довкола Єдиної Альтернативи, яка виграла вибори до Чернівецької міської ради.
Один із засновників “Альтернативи” Роман Клічук вийшов у другий тур виборів на посаду міського голови, набравши понад 27% голосів.
Я знайомий з ним і маю багато спільних друзів. Він потужний управлінець, який вміє системно налагоджувати процеси. Його успіх в бізнесі – яскраве тому свідчення.
Я не просто вірю, а переконаний, що він з командою спроможний використати ті можливості, які дала децентралізація українським містам, щоб навести лад в місті, яке за десять років політичного протистояння втратило свій потенціал.
І переконання моє не від того, що я знаю Романа Клічука. Просто я знаю формулу успіху будь-якого міста: розроби бачення, що ти хочеш досягнути, сформуй стратегію, як ти його досягнеш, і збери круту команду, яка спроможна втілити цю стратегію в життя.
Саме з цього я починав у Житомирі і саме з цього почав Роман, коли запускали “Єдину Альтернативу” у Чернівцях.
Готовий ділитися нашим досвідом з командою Клічука. Особливо в модернізації водоканалу, з яким у Чернівцях серйозні проблеми.
Закликаю чернівчан підтримати 29 листопада у другому турі потужного управлінця, який спроможний навести лад у місті!”

Сергій СУХОМЛИН, Житомирський міський голова

Як наголошують мери успішних міст України, у другому турі виборів вкрай важлива явка виборців, тому закликають небайдужих чернівчан прийти та проголосувати вже цієї неділі за майбутнє Чернівців.

(Думки мерів міст Івано-Франківська, Хмельницького та Житомира на підтримку кандидата на посаду Чернівецького міського голови Клічука Романа Васильовича були висловлені в позаробочий час та не на робочому місці).

Марія Фернюк

* Передвиборна агітація

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *