Григорій Немиря закликав партнерів та союзників до спільного з Україною вирішення безпекових проблем Європи

У понеділок, 7 лютого, перший заступник голови Комітету ВРУ з питань зовнішньої політики Григорій Немиря закликав партнерів та союзників до спільного з Україною вирішення безпекових проблем Європи.

Про це заступник голови партії «Батьківщина» Немиря заявив під час  панельної дискусії «Свіжа інформація щодо російсько-українського конфлікту – як слід реагувати ЄС?», яка відбулася в рамках Політичної Асамблеї Європейської народної партії.

Сьогодні я хочу поставити одне питання: чому майже вісім років складних переговорів у Нормандському та Мінському форматах не принесли стійкого миру в Україну? Відповідь – ця проблема не може і не повинна вирішуватися у вакуумі, – наголосив політик.

«Це не лише питання Донбасу. Для Путіна Донбас – це лише інструмент для зміни безпекової системи Європи, яка склалася після Холодної війни», – додав Григорій Немиря.

Водночас політик наголосив, що світ зіткнувся не з «українською кризою чи проблемою», а з кризою системи європейської безпеки.

«Україна не зможе розв’язати цю кризу самотужки, ми зможемо зробити це тільки спільними зусиллями, разом з нашими  партнерами й союзниками», – підкреслив Григорій Немиря.

У свою чергу Голова Комітету Європейського Парламенту із закордонних справ Девід  МакАлістер, який минулого тижня відвідав Україну на чолі делегації Європарламенту,  закликав політичні сили всередині України до єдності, а також ЄС до єдності у питанні підтримки України перед загрозою з боку Росії.

«Це не проблема чи криза України, це – наша європейська проблема і лише спільними зусиллями ми зможемо вирішити її», – наголосив він.

Нагадаємо, що ЄНП є найбільшою та найвпливовішою політичною силою на європейському континенті.  До її складу входять 80 партій та партнерів з 43 країн,  Президент Європейської Комісії, вісім голів  країн-членів ЄС та троє голів країн, які не є членами ЄС, дев’ять членів Європейської Комісії; вона має найбільшу фракцію в Європарламенті.

https://ba.org.ua/grigorij-nemirya-zaklikav-partneriv-ta-soyuznikiv-do-spilnogo-z-ukra%d1%97noyu-virishennya-bezpekovix-problem-yevropi/

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *