Випийте води! – На здоров’я!

Експерти розповіли, в яких випадках людині обов’язково треба випити води, навіть якщо її не мучить спрага, повідомили Новини Здоров’я

Стакан води кімнатної температури або трохи теплої треба випивати відразу після пробудження. Така корисна звичка допоможе організму запустити процеси метаболізму і підготує до роботи травний тракт.

Випивати склянку води можна і перед кожним прийомом їжі. Це дозволить уникнути переїдання і прискорить перетравлення їжі.

Вода допомагає уникнути непотрібних перекусів. Легке відчуття голоду протягом дня може говорити про приховану спрагу, і часто буває так, що після склянки води їсти вже не хочеться.

При фізичних навантаженнях воду потрібно пити регулярно, але потроху, інакше серце отримає додаткове навантаження, особливо при кардіотренуваннях. Допускати зневоднення в жодному разі не можна.

Є думка, що здоровій людині достатньо літр-півтора води на добу, тож не потрібно змушувати себе пити багато рідини. Експерти радять приймати її невеликими порціями, а не вливати все за раз. За іншою версією, пити слід якомога більше, мінімум два літри на день. Лікарі зазначають, що треба зважати на самопочуття. І якщо пити не хочеться – не варто заливати в себе воду насильно.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *