Усім, хто збирається на відпочинок до Туреччини, радять бути обережними: українці “підчепили” вірус Коксакі

Міністерство закордонних справ України звернуло увагу на новину про те, що сім’я українських туристів, які приїхали на відпочинок до Туреччини, та заразились там небезпечним вірусом Коксакі, пише “Інтерфакс-Україна”.

Як розповів турист, ситуація складна, адже вірус дуже швидко переноситься: спочатку захворіла одна дитина і в вже незабаром симптоми з’явились і в дорослих.

Відтак, МЗС України дало доручення посольству України в Туреччині вивчити питання епідеміологічної ситуації в країні і за результатами внести пропозиції щодо рекомендацій для українців. Про це заявив представник департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич в коментарі агентству. 

При цьому він додав, що станом на 2 серпня звернень до посольства України в Туреччині з боку українських громадян не надходило.

Коксакі дуже небезпечний вірус, що найбільше вражає кишково-шлунковий тракт. Він дуже швидко поширюється, легко передається від людини до людини: при кашлі або через контакт з сечею.
Ускладнення від цього вірусу можуть бути серйозні: вірусний менінгіт, енцефаліт, параліч, перикардит, міокардит і навіть діабет.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *