Про «дистанційку»: заочно вчитися – це як заочно пообідати

На Буковині понад сто класів у 44 школах перейшли на дистанційний спосіб навчання через Covid-19.

Про це на своїй сторінці у фейсбук повідомив Департамент освіти і науки Чернівецької обласної військової адміністрації. Водночас 12 садочків та 3 школи повернулися до очного навчання.

Загальна ж ситуація із онлайн та офлайн навчанням у краї відображена на цьому малюнку.

«Натомість у зв’язку із захворюванням дітей на COVID-19 104 класи у 44 закладах загальної середньої освіти 19-ти громад Буковини (Банилівської, Брусницької, Вашківецької, Мамалигівської, Хотинської, Кельменецької, Ванчиковецької, Новоселицької, Сторожинецької, Великокучурівської, Кам’янської, Волоківської, Глибоцької, Острицької, Сучевенської, Чагорської, Горішньошеровецької, Мамаївської, Чернівецької) перейшли на дистанційне навчання», – говорииться у повідомленні.

Що собою являє онлайн навчання, переконалася на прикладі своїх кількох онуків., Практично йдеться про його відсутність.

Колись, дуже давно, один відомий гуморист, критикуючи заочне навчання, порівняв його із заочним обідом. Важко із цим не погодитися. Наші діти вже втратили два роки навчання: ковід, війна, знову ковід. Уявляєте розмір прогалин в їхніх знаннях?

Але ж світова медична спільнота вже нібито зробила заяву про те, що жодні обмеження та локдаун не вирішать проблему, аж доки людство не виробить спільний імунітет і Covid-19 не перейде до розряду звичайнісіньких грипів.

Натомість маємо і позитивну тенденцію в цій справі. Якщо, приміром, станом на 9 вересня очно навчалися учні у 148 школах, то вже станом на 19 вересня таких стало 153. НА 7 стало менше і шкіл із дистанційним навчанням. А ці цифри, як відомо, залежать від наявності в начальних закладах укриттів…

Людмила Чередарик, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *