Імбир, кориця, куркума: медики визначили три найкращі спеції для здоров’я суглобів

Біль при артриті можна перемогти, достатньо лише внести кілька змін до свого щоденного раціону.
Симптомами артриту можуть бути біль у суглобах, запалення і обмеження руху. Щоби полегшити прояви болю при артриті, можна лише зробити кілька змін у своєму щоденному раціоні, пише u-news.com.ua.
За повідомленням Національної служби охорони здоров’я Великої Британії (NHS), артрит – дуже поширене захворювання, на яке страждають мільйони людей. Якщо вам поставили цей діагноз – варто внести деякі зміни до свого способу життя, зокрема в те, що ви їсте.
Люди, що страждають на артрит, хворіють переважно на його різновид – остеоартрит. Цей стан спричиняється зношеністю гладкого хряща між суглобами. Натомість ревматоїдний артрит уражає незначну частину людей. Це аутоімунне захворювання, при якому імунна система помилково атакує клітини, що устилають суглоби.
За статистикою Arthritis Foundation – Фонду боротьби з артритом (США) – споживання певних продуктів і спецій може зменшити біль у суглобах, пов’язаний з артритом. Суглоби та інші частини тіла можуть запалюватися, а деякі спеції блокують розвиток запалення.
Імбир, куркума й кориця – серед найкращих видів спецій для захисту від болю в суглобах.
Гінгерол и шогаол – хімічні речовини в імбирі, які блокують шляхи запалення в організмі, говориться у повідомленні NHS.
Поряд із загальними протизапальними якостями, деякі дослідження показали, що імбир може зменшити також симптоми остеоартриту.
Куркумін є активною хімічною речовиною у складі коріння куркуми; він блокує запальні цитокіни та ферменти у шляхах запалення. Кілька випробувань на волонтерах показали його протизапальну дію, яка може проявлятися у зменшенні болю в суглобах і набряків.


Кориця містить коричний альдегід і коричну кислоту, які мають антиоксидантні властивості, що допомагають пригнічувати процес пошкодження клітин, спричинений вільними радикалами.
Переклад українською від «Версій»

На замітку: Ці спеції будуть бажані скрізь – у салатах, перших і других стравах і, навіть, у каві.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *