7 способів подолати похмілля

За все хороше доводиться платити. Якщо святкової ночі або на дружній вечірці втратити пильність і хильнути зайвого, на ранок можна серйозно пошкодувати про бурхливі веселощі напередодні. На щастя, народна мудрість зберігає чимало рецептів, які піднімуть навіть найвідчайдушнішого partyмонстра. Деякі із них, на кшталт  огіркового розсолу та мінеральної води, знайомі давно. Ми ж спробували зібрати більш екзотичні рецепти. Які, – може, й дивно давно, – працюють.

 Та, про всяк випадок, нагадуємо: непомірне вживання алкоголю серйозно шкодить вашому здоров’ю!

 

Сире яйце. Сирі курячі яйця – вірні друзі тих, хто переборщив з алкоголем. Зазвичай їх випивають уранці натще, коли ознаки алкогольної інтоксикації уже  наявні. Однак яйце може слугувати й досить дієвим засобом попередження похмілля, якщо випити його незадовго до або під час вечірки: сире яйце містить у собі речовину під назвою авидин, яка допомагає засвоєнню вітамінів групи B, які саме й «відповідають» за переробку та виведення етанолу.

Активоване вугілля. Воно приходить на допомогу не тільки при харчовому, але й при алкогольному отруєнні, яке часто супроводжує похмільний синдром. Цей натуральний абсорбент, потрапляючи в шлунок, а далі й у кишечник, вбирає токсини, після чого виводиться з організму природним шляхом. Вугілля помічне й як превентивний засіб (по 1 таблетці на на кожні 10 кг своєї ваги треба прийняти після вечірки перед сном) і як екстрена допомога, коли нездужання вже проявилося (ту ж кількість таблеток слід подрібнити, розчинити у склянці води і випити цю суміш).

Оселедець. У Німеччині на ранок після бучного застілля прийнято лікуватися – ні, не пивом, як ви могли подумати, – а оселедцем. Страва з цієї жирної солонуватої риби називається рольпомсамі – тонкі скибочки оселедця, в які загорнуті мариновані овочі. Її охрестили «сніданком після пиятики» – і ця влучна назва, мабуть, говорить сама за себе.
Умебосі. Далека родичка чорносливу популярна в Азії не тільки як приправа, але й як засіб від похмілля. Замариновані, а потім висушені плоди «японської сливи» (насправді, це щось середнє між сливою і абрикосом) їдять також при хронічній втомі, хворобах серця і болі в горлі. А протипохмільний ефект продукту – безсумнівний.

Лимонні часточки. У Пуерто-Ріко вірять: якщо напередодні великої вечірки натерти пахви дольками лимона, це допоможе уникнути зневоднення організму, що є однією з причин важкого похмілля. Цей дивний рецепт приписують пірату Роберто Кофресі: морський вовк не тільки втирав цитрусові у пахви, але і, кажуть, ними ж і закушував. Незважаючи на те, що виглядає цей ритуал досить суперечливо, лимон досі широко використовують як запобіжник похмілля. Ще й приємний побічний ефект: ніжний аромат супроводжує вас протягом всієї вечірки.

Томатний сік. Ті, хто не з чуток знайомі з головним болем на ранок після веселої вечірки, знають: томатний сік допомагає істотно поліпшити болісний стан. Цей wow-ефект досягається завдяки вмісту в соці з томатів вітамінів, пектину, яблучної та янтарної кислоти. Такий хімічний коктейль допомагає швидше перегоріти алкоголю й токсинам і очистити від них організм. А якщо додати до склянки соку кілька крапель гострого соусу Tabasco, ці процеси значно прискоряться.

Сендвіч з беконом. Британські вчені неодноразово вражали нас своїми відкриттями в найнесподіваніших галузях,  не уникла їхніх допитливих розумів і тема похмілля. 2009 року вчені університету Ньюкасла з’ясували, що на ранок після пиятики найкращим засобом від похмілля стане сендвіч з беконом. У салі міститься велика кількість амінокислот, а хліб наситить ослаблений організм швидкими вуглеводами. Утім, світила британської науки – не перші, кому спало в голову лікувати похмілля жирним продуктом.

Наваристі м’ясні бульйони і супи на ранок після бурхливої ​​ночі рекомендують в усьому світі, від Східної Європи до Латинської Америки, – повідомляє stm.net.ua

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *