5 міфів про сало

Напередодні великих холодів лікарі рекомендують звернути увагу на харчі тваринного походження, які можна сміливо використовувати для профілактики захворювань і боротьби з інфекціями. Одним з таких продуктів є свіже сало.

Воно містить у великій кількості вітаміни А, Д, Є, а також каротин. Цей підшкірний жир допомагає підтримувати імунітет і покращує загальний тонус організму, надто у холодну пору року. Про шкідливість сала гуляє чимало легенд, які часто лякають людей, які полюбляють цей продукт. Отож простуємо деякі міфи про сало.

 

  1. Сало спричиняє повноту й ожиріння. Це не зовсім правильно: сало, як і інші продукти, шкодить організмові людини тільки у надмірній кількості. Здоровим людям без проблем із травним трактом, печінкою та підшлунковою залозою, сало піде лише на користь. Денна норма свіжого сала для здорової людини – від 10 до 30 грамів.
    2. Сало – надмірно важка їжа. Це також міф: у здорових людей сало не призводить до проблем з травленням. Підшкірний жир надзвичайно корисний для організму, адже цей продукт плавиться за температури нашого тіла. Однак застерігаємо від нього людей, що мають проблеми із утворенням жовчі.
    3. Сало – суцільний жир. А хто стверджує, що це погано? Підшкірний жир – це унікальна структура, що багата на арахідонову кислоту. Ця речовина украй необхідна нашому організмові, адже без неї не здійснюється жодна імунна реакція. А ще ця кислота потрібна для холестеринового обміну.
    4. У салі міститься велика кількість холестерину. Як і кожний продукт тваринного походження, сало містить холестерин, але його кількість не така вже й значна. У 100 г свіжого сала міститься 70-100 мг холестерину. Для порівняння: у 100 г яловичих нирок міститься 1 г 126 мг холестерину.

Однак не варто непокоїтися, якщо ви з’їли якийсь продукт, що містить велику кількість холестерину: лікарі давно вже визнали, що кількість холестерину в крові й тканинах мало залежить від його споживання з їжею. Значно важливіший холестериновий обмін. Організм має отримати максимум корисних речей та правильно їх перетравити. У цьому допомагають кислоти, які містяться в салі: лінолева та арахідонова
5. Сало із хлібом – ну дуже шкідливо! Дивно, може, але й це неправда. Таке поєднання є надзвичайно корисним для нашого організму: обидва продукти чудово засвоюються за умови, що людина здорова. Для тих, хто намагається схуднути, це теж вдале поєднання, адже це чудове джерело енергії. Сало з овочами – чудовий вибір під час дієти.

chudesa.site 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *