Змагаються державні службовці

У Чернівцях відбувся заключний етап конкурсу на звання найкращого державного службовця. Тут змагалися найкращі держслужбовці з кожного району, які потрапили до другого етапу. Учасникам конкурсу було не легко. На них очікували складні та емоційно виснажливі завдання. Спочатку учасники виступали з доповідями, наступний етап – тестування. Останньою «мукою», яку довелося пережити конкурсантам, стало усне опитування. Півсотні питань – саме стільки потрібно було вивчити. Часу на підготовку було замало,  лишень місяць, адже конкурсанти не тільки готувалися до «іспиту», а й виконували щоденну роботу.
Керівник відділу персоніфікованого обліку пільгових категорій населення Хотинської ДРА Наталя ЦВЕНТАРНА, на конкурс пішла з власної ініціативи. Після багатьох років праці Наталя Борисівна вирішила спробувати свої сили, вона сподівається на перемогу, але й поразці буде рада. Сьогоднішнє випробування для неї – засіб самоствердження. Пані Наталя стала найкращою в Хотині, сьогодні вона неймовірно хвилюється, стоячи перед дверима «малої зали». Саме там проводить опитування комісія, яка назве найкращого державного службовця. Взагалі конкурсанти нагадували студентів, які нервують перед іспитом, єдина різниця – відсутність шпаргалок. Стоячи в коридорі ОДА, вони метушливо перечитували підготовлені заздалегідь відповіді і мовчки заздрили працівникам юридичної сфери, адже питання безпосередньо стосувалися Основного закону держави.
Данний конкурс вже став доброю традицією, яку започаткувала і всіляко підтримує ОДА. Основною метою конкурсу, як повідомив начальник обласного управління Головдержслужби Володимир ВАКАРЮК, є популяризація державної служби. Останнім часом довіра до її працівників серед населення дещо падає, але засновники конкурсу сподіваються, що в такий спосіб зможуть підвищити авторитет і наблизитися до пересічних громадян.
Ольга ХАРИТОН, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *