Житло для фронтовика…

Віктор Завальнюк — боєць-десантник  Високомобільних Десантних Військ, 25 окрема повітряно-десантна бригада, 7 рота. Учасник бойових дій.
Мав демобілізуватися в липні, але його службу продовжили ще  на три місяці.

 

Віктор народився в Чернівцях. Виховувався у дитячому будинку (у Хотині).
Він учасник Майдану. У Києві в Українському домі згоріли його документи. Про те, що він виховувався у дитячому будинку, взнали у травні 2014 року, коли допомагали відновити його документи, паспорт.
Ця зустріч Віктора Завальнюка з друзями відбулася 29 липня 2015-го.

В його тимчасовому посвідченні  зараз написано:
В період від 14.01.2015 до 16.03.2015 року безпосередньо брав участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення і захисті незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в районі проведення антитерористичній операції в Донецькій і Луганській областях.
Від 14 січня до 16 березня Віктор захищав Україну в Авідіївці.
Стандартного посвідчення Віктору ще не видали. Як розповів Віктор, у Харкові і у Дніпропетровську за цим тимчасовим посвідченням бійцям дають безкоштовні квитки на автобус, на поїзд. У Чернівцях – ні. Також Віктор розказав, як затишно облаштовані зали очікування для учасників АТО на вокзалі у Дніпропетровську. Є навіть кімната, де можна безкоштовно переночувати. А в залі очікування нагодують бійця. І , звичайно, все безкоштовно.
Може хтось знає, а в Чернівцях таке є?

Зараз Віктор Завальнюк чекає рішення відповідних комісій про надання йому житла.
Крім того, що ми маємо обов’язки (Віктор виконує свої обов’язки перед українським народом), держава має забов’язання і перед захисниками Вітчизни. Надання житла. Віктору потрібна прописка, житло. Маленьку квартиру, не хороми, але у тридцять років людина, воїн це заслужив. Як пояснив Віктор, до 3 серпня має буде рішення обласної ради, де мають вирішувати питання квартири для солдата.
Панове депутати! Сподіваюся, що Віктор Завалюнюк, боєць ВДВ, учасник бойових дій в АТО, отримає житло, яке йому має бути надано згідно Конституції України.

Тетяна Спориніна,
фото автора

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *