Збив електооопору – відшкодуй: енергетики Буковини відновили 32 опори, пошкоджені під час ДТП

За п’ять місяців 2021 року на дорогах Чернівецької області необережні водії збили чи пошкодили 32 електроопори. На жаль, цього року дві автопригоди закінчилися фатально – водії загинули на місці. 

Це сталося 17 січня у Новоселицькому районі та 4 травня – у Вижницькому. 

Прикро, та змушені констатувати, що кількість пошкоджених електроопор та іншого електрообладнання на дорогах області через неуважних водіїв щороку збільшується. Іноді одна автопригода призводить до пошкодження кількох електроопор, трансформаторних підстанцій чи елементів електрообладнання. А один мешканець Кельменеччини у травні цього року  під час ДТП пошкодив анкерну електроопору – багатотонну металеву конструкцію, яка обійшлася водію в 12,3 тис. грн за її руйнування.

Традиційно фіксуємо випадки втечі винуватців ДТП. Упродовж п’яти місяців шестеро водіїв залишили місце пригоди, з них четверо – у Сторожинецькому районі та по одному – в Хотинському та Новоселицькому. Втім, фінансової відповідальності ці водії не уникли, бо їх розшукали правоохоронці.

 

Шановні водії, зверніть увагу!

Пошкодження вуличного електроустаткування призводить до аварійних відключень. Внаслідок зіткнення з електрообладнанням споживачі можуть залишитися без електроживлення, що завдає значних збитків і місцевим мешканцям, як і зрештою, Обленерго. Бо на ліквідацію аварійних відключень та відновлення електроживлення енергопідприємство спрямовує оперативно-виїзні бригади, тоді як у цей час вони мали би займатися плановим ремонтом і технічним обслуговуванням трансформаторних підстанцій та ліній електропередач.

 

Крім того, підкреслюємо, що повну відповідальність за вчинене та відшкодування пошкодженого майна покладається на винуватця ДТП. Зазначимо, що середня вартість відшкодування однієї зруйнованої електроопори із заміною пошкоджених елементів внаслідок ДТП нині становить 12-15 тис гривень.

 

Засвідчують цифри

 

Кількість зруйнованих та пошкоджених електроопор за 5 місяців 2021 року в Чернівецькій області,  які належать Обленерго:

 

Сторожинецький район – 12

м. Чернівці – 4

Новоселицький – 4

Хотинський – 3

Сокирянський – 3

Вижницький – 2

Кельменецький – 2

Глибоцький – 1

Кіцманський  – 1

Путильський, Герцаївський, Заставнівський  – 0

Усього – 32 опори 

 

За увесь 2020 рік внаслідок ДТП в області були пошкодженні 77 електроопор 

(у 2019 році – 63 опори). 

Пресслужба АТ «Чернівціобленерго»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *