Євро-2012 і валюта

Різких коливань курсу не буде, НБУ скуповує долари та радить українцям робити заощадження у гривнях або монетах із дорогоцінних металів.

Національний банк України прогнозує отримати близько 1 млрд доларів надходжень від Євро-2012. Звісно, оскільки курс національної валюти залежить від платіжного балансу, то його покращення не може не вплинути на курс національної валюти.

Водночас, ключовим завданням НБУ є підтримка стабільності гривні. Тому НБУ не допустить різких коливань курсу як в один, так і в інший бік, – повідомила його прес-служба. В разі перевищення пропозиції іноземної валюти Національний банк викуповуватиме її з метою поповнення золотовалютних резервів. Зокрема, з початку березня НБУ вже викупив близько 0,5 млрд. доларів. І має намір і надалі дотримуватися такої позиції.

Тож громадяни можуть бути спокійними: різких коливань курсу найближчого часу не буде, – переконують очільники НБУ і вкотре наголошують, що найбільш вигідним засобом зберігання коштів є саме українська гривня.

– Ми живемо в Україні і наша національна валюта – гривня. Якщо людині потрібно придбати іноземну валюту – для подорожей за кордон, для лікування, вона може це вільно зробити. А заощаджувати краще в гривні, тому що відсоткові ставки по ній набагато вищі, ніж ставки по вкладам в іноземній валюті – такою є позиція Голови НБУ Сергія АРБУЗОВА.

Громадянам, які з не довіряють гривні, глава НБУ пропонує звернути увагу на новий інвестиційний інструмент Нацбанку – монети із дорогоцінних металів.

– Той, хто не довіряє гривні паперовій, може купувати золоту гривню» – наголошує голова Нацбанку.

Нещодавно Національний банк України викарбував першу партію інвестиційних гривень – це монети 999,9 проби із золота й срібла. Нацбанк пропонує інвесторам золоті монети вагою 1/10 унції і 1 унція золота (в 1 унції – 31,1 грама), а також срібні монети вагою в 1 і 2 унції. Такі монети НБУ реалізує через свої територіальні управління та мережу комерційних банків.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *