Як працює криптокредитування: характеристики нового варіанту отримання позики


Кредит криптовалют – це дієвий інструмент, який дає змогу швидко отримати цифрові монети у позику без необхідності звертатись до різних фінансових установ і банків. Представлена послуга надається централізованими та децентралізованими торговими майданчиками за різноманітними умовами. Платформи криптовалют передбачають переваги відразу для двох сторін процесу:
• Позичальники можуть швидко отримати цифрові активи для продовження торгового процесу, їх передачі, виведення коштів та ін.
• Позикодавці можуть будувати пасивний дохід, направляючи частину своїх коштів у «холд» для послідуючого надання їх у якості позики для інших користувачів.
Криптокредитування відкриває нові можливості для отримання позики та інвестування в криптовалютному середовищі.

Головні особливості криптокредитів


Як і будь-який фінансовий інструмент, позики на основі цифрових активів мають ключові умови та особливості. Основні серед них:
• Застава.
Один із головних принципів криптозаймів – наявність застави. Особа, яка бажає отримати позику, повинна внести певну кількість криптомонет в смарт-контракт як заставу. Вона грає роль гарантії повернення кредиту.
• Смарт-контракти.
Більшість крипто-займів на блокчейнах функціонують та виконуються за допомогою смарт-контрактів. Вони автоматично регулюють умови угоди та закриваються при їх виконанні. За рахунок цього процес не потребує посередників, бо алгоритм контролює об’єм, комісії та термін дії угоди.
• Визначення відсоткової ставки.
Відсоткова ставка за крипто-кредитом зазвичай встановлюється відповідно до умов угоди між сторонами або визначається автоматично смарт-контрактом.
• Динамічність та волатильність.
Ціна крипти може змінюватися значно швидше, ніж курс валюти в традиційних кредитах. Це може впливати на вимоги щодо застави та рівень кредиту. Наведена характеристика належить до ризиків, проте є невід’ємною складовою, яка враховується при роботі з позиками.

Ризики кредиту в криптовалюті


Вартість цифрових активів може раптово змінюватися. Це означає, що застава, яку ви надаєте, може втратити в ціні швидше, ніж ви очікували. Якщо це станеться, ви можете стати нездатними виконувати свої зобов’язання перед кредитором, і ваша застава може бути конфіскована. Якщо ви берете криптовалюту в кредит, слід аналізувати ситуацію на крипторинку.
Криптокредити базуються на смарт-контрактах, і якщо вони містять програмні помилки або стають об’єктом атак, це може призвести до втрати цифрових монет або нездатності отримати криптокредит. Щоб запобігти цьому ризику, обирайте платформи, які мають гарну репутацію та перебувають у ТОП-і рейтингу: Binance, WhiteBIT, ByBIT.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *