В Європі до 2100 року від стихійних лих почнуть гинути до 152 тисяч осіб на рік

Погіршення кліматичних умов може призвести до того, що в Європі до 2100 року від стихійних лих почнуть гинути до 152 тисяч осіб на рік, передає з посиланням на дослідження журналу The Lancet Planetary Health Укрінформ.

“За словами учених, екстремальна погода може призвести до загибелі до 152 000 осіб щороку в Європі до 2100 року, якщо нічого не буде зроблено для обмеження наслідків зміни клімату”, – йдеться у повідомленні.

У дослідженні журналу The Lancet Planetary Health зазначають, що передбачувана кількість жертв у 50 разів більше летальних випадків, про які повідомляється на сьогодні.

Згідно з прогнозом, теплові хвилі призведуть до 99% усіх смертей, пов’язаних з погодою.

В Об’єднаному дослідницькому центрі Європейської комісії попереджають, що якщо нічого не буде зроблено для скорочення викидів парникових газів і для вдосконалення політики, спрямованої на зниження дії екстремальних погодних явищ,  до 2100 року від стихійних лих буде потерпіти кожна третя людина, порівняно з одним до двадцяти на початку цього століття.

Прогнозується також значне зростання смертності від прибережних повеней – від шести жертв на рік на початку 21 століття до 233 на рік до його завершення.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *