Україна

Нас не доженуть!
За даними звіту міжнародної компанії «Нілсен», у списку ринків, які ростуть найшвидше, Україна стала абсолютним лідером за обсягами продажів алкоголю. Темп зростання ринку склав 43%. Це пояснюється не лише тим, що стали пити більше, але й тим, що стали купувати дорожчі напої.

Качаємо більше
НАК «Нафтогаз України» у січні-липні збільшила транзит природного газу в країни Європи на 21,4% або на 13,1 млрд. куб. м порівняно з аналогічним періодом 2007 року, що є найбільшим показником за час роботи газотранспортної системи України. Збільшення обсягів транзиту зумовлене зростанням експорту ВАТ «Газпром» до Європи.
Дефіцит по-київськи
Столичні підприємства цьогоріч не змогли набрати людей, аби заповнити 40 тис. вакансій. За даними Держкомстату, Київщина найгостріше відчуває кадровий дефіцит порівняно з іншими містами. Протягом січня-липня «спорожніли» робочі місця в торгівлі, автосервісі, будівництві, а також у державних установах.
Суцільний парк
Президент видав Указ  створити нові національні парки: Ківерцівський «Цуманська пуща» (Волинь); «Зачарований край» (Закарпаття); «Верховина Довбуша» (Івано-Франківщина); «Дністровський каньйон» та «Данилів град» або «Кременецькі гори» (Тернопільщина);  «Черемоський» (Буковина).
А кажуть, не купували!
2007-го року Україна зберегла місце у десятці найбільших постачальників зброї. Темпи зростання експорту військового спорядження становили торік 20%. Україна заробила на цьому понад мільярд доларів.
Слід зазначити, що оцінки українських експертів значно перевищують оцінки зарубіжних спеціалістів, які підрахували, що зброя принесла Україні лише $109 млн. Найбільшим попитом користувалася засоби протиповітряної оборони, бронетехніка та запчастини до неї, а також надання «спеціальних космічних послуг» (!). Основним споживачем зазначеної продукції була Росія.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *