У Саудівській Аравії вперше за 35 років зняли заборону з кінотеатрів

 

Влада Саудівської Аравії оголосила, що вперше за 35 років знімає заборону на роботу кінотеатрів. Це спричинено соціальними реформами, які зараз набирають чинності в країні.

Про це повідомляє The Guardian.

Заборона на кінотеатри в королівстві діє з 1983 року, коли в країні спостерігалось посилення ісламських заборон.

Про те, що комерційні кінотеатри будуть допущені до роботи з початку 2018 року, йдеться в повідомленні Міністерства культури та інформації Саудівської Аравії.

Це переломний момент в розвитку економіки культурного сектору. Відкриття кінотеатрів буде служити каталізатором зростання економіки та її диверсифікації,
– зауважив міністр Аллад Алаввад.

Алаввад повідомив, що знаття заборони на кінотеатри є частиною програми соціальних і економічних реформ, яку реалізовує принц Мухаммед ібн Салман.

Згідно з оцінками уряду Саудівської Аравії, до 2030 року в країні буде відкрито близько 300 кінотеатрів з понад 2 тисячами залів. Це створить 30 тисяч робочих місць і внесе вклад у ВВП в розмірі $24 млрд.

Серед інших соціальних реформ, оголошених у Саудівській Аравії останнім часом, – скасування заборони на керування автомобілем жінками з наступного року.

У Саудівській Аравії з 2018 року жінкам вперше дозволять відвідувати спортивні стадіони. Згідно з традиціями Саудівської Аравії, тільки чоловік має право дозволяти жінці вчитися, подорожувати і брати участь в інших заходах.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *