У Чернівцях вузи приймають абітурієнтів

На Буковині стартувала вступна кампанія. Прийом документів почався з 2 і триватиме по 31 липня. Приймальна комісія ЧНУ працюватиме щоденно від 8:30 до останнього абітурієнта. Медичний університет працюватиме за тією ж схемою, але матиме вихідний у неділю.

Усі абітурієнти приймаються за результатами ЗНО. Але є певна категорія має право на вступні іспити. Це ті, хто мають атестат до 2008 року, і пільговики: сироти, чорнобильці, інваліди.

– Подавати документи можна до 31 липня, але ті, хто ще повинен складати іспити, подаватимуть документи до 20 числа цього місяця, – зазначив Володимир ГЛУБОЧЕНКО, відповідальний секретар приймальної комісії БДМУ.

У ЧНУ для тих, хто складатиме іспити, діятиме така ж схема. Але тільки ті абітурієнти, що матимуть творчий конкурс, повинні здати документи до 17 липня. Для прикладу, на конкурсній основі зараховуватимуться абітурієнти-журналісти та фізкультурники.

–  Дані про всіх вступників будуть реєструватися у єдину Державну електронну базу із питань освіти, – розповів Тарас ЗВОЗДЕЦЬКИЙ, відповідальний секретар приймальної комісії ЧНУ. – Минулого року існувала, так звана, електронна форма подачі заяв. Цього року форму змінили, подача документів відбувається вже онлайн: абітурієнт заповнює електронну заяву, яка одразу ж вноситься у цю базу, якщо все зроблено правильно і відмови немає, абітурієнт може вступити у вуз на рівні із іншими. А документи занести вже після 1 серпня, побачивши, що він вже є студентом даного університету.

Зазначимо, що приймальні комісії найбільших університетів міста працюють за адресами: Буковинський Державний Медичний Університет – вул. Богомольця, 2,  Чернівецький національний університет – вул. Коцюбинського, 2.

Лідія КИРИЛЮК, «Версії», фото автора

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *