Територія збуту – уся країна: на Буковині викрили масштабне виробництво амфетаміну

Державне бюро розслідувань продовжує системну роботу із виявлення каналів виготовлення та збуту наркотичних і психотропних речовин. Боротьба із наркотрафіком набуває особливо важливого значення під час війни, оскільки підриває обороноздатність України зсередини.

У Чернівецькій області працівники ДБР виявили та зупинили масштабне виробництво наркотиків. Нелегальна лабораторія у промислових масштабах виготовляла амфетамін, який потім продавали в усіх регіонах України, в тому числі у прифронтових районах.

Продаж наркотичних засобів відбувався через месенджери, потім їх передавали за допомогою «закладок» чи поштових відправлень. Слідством встановлено близько півтисячі фактів відправлення наркотичних засобів через поштових операторів.

27 вересня 2022 року ДБР провело обшуки за можливим місцем виготовлення й зберігання психотропів, а також місцем проживання осіб, причетних до вказаного злочину.

Було виявлено та вилучено лабораторне обладнання та прекурсори, цистерни з реагентами, які використовують для виготовлення психотропних речовин та понад 5 тисяч готових доз амфетаміну.

Також під час збуту чергового пакунку з амфетаміном «на гарячому» затримали реалізатора, який здійснював гуртові закупки у лабораторії та перепродавав наркотики.

Загалом до функціонування нелегальної лабораторії було залучено приблизно 10 осіб, повне коло учасників встановить слідство. Тривають перевірки осіб, які забезпечували функціонування «бізнесу» в інших областях. Слідство триває.

Затриманому вже повідомлено про підозру у незаконному виробництві та збуті наркотичних засобів у великих розмірах (ч. 2 ст. 307 КК України).

Санкція статті передбачає покарання до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво здійснює Чернівецька спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Західного регіону.

Нагадаємо, що з початку російської агресії працівники ДБР та Національної поліції України розпочали розслідування у понад 270 кримінальних провадженнях щодо обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів серед населення прифронтових районів. 

Ольга Чиканова, спікерка ДБР

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *