Світ, новини

Мовне відмирання

Більше як половині мов з близько 6,7 тис. тих, що нині існують у світі, загрожує зникнення. В середньому щоп’ятнадцять днів перестає вживатися одна мова. 96% мов світу використовуються усього 4 відсотками населення планети. Такі дані наводить ЮНЕСКО.

У 17-річної жінки вже дві трійні

Лікарі аргентинської провінції Кордоба намагаються навчити 17-річну дівчину користуватися контрацептивами – вона двічі поспіль народила трійню. Першу — у 15, а ще й хлопчика за рік до того. Всі семеро народилися здоровими. Влада надала Памелі земельну ділянку і побудувала будинок.

Авіарейси для нудистів

У Німеччині організовують авіарейси для нудистів. Перший літак з голими пасажирами вилетить з Ерфурта на острів Узедом у Балтійському морі 5 липня. В літаку 50 місць, вартість квитка – 499 євро. Пасажири роздягнуться на борту. Екіпаж працюватиме одягненим.

Розпродаж сміття в Італії

У Неаполі, де вже багато місяців не вивозять сміття, організовують розпродаж відходів. Тут пропонують купити одяг, взуття, кухонні електроприлади, диски і навіть… дитячі соски та запальнички. Дехто пов’язує сміттєву проблему з діяльністю мафії, яка наживається на нелегальній утилізації відходів.

Академія джедаїв

У Великій Британії в графстві Суррей відкриють академію джедаїв. Шлях від неофіта до майстра-джедая студенти подужають за два роки. Їх навчатимуть вправному володінню світловими мечами, технічним наукам, бойовим мистецтвам та нейролінгвістичному програмуванню. Воно має замінити британським джедаям ментальні здібності їхніх колег із далеких галактик. Усі студенти повинні мати довідник джедая. Відвідувати заняття будуть у традиційному костюмі. Керувати навчанням буде майстер Айек, який відмовляється назвати своє справжнє ім’я. Релігія джедаїв грунтується на фільмі Джорджа Лукаса «Зоряні війни».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *