Суддя – спеціаліст з навколоприватизаційних оборудок – попалася на хабарі

Але у червні вона судитиме далі, бо офіційно – перебуває у відпустці

Заступниця голови Апеляційного суду Чернівецької області затримана у службовому кабінеті під час отримання $ 5 тис. хабара, повідомили у прес-центрі СБУ. Затримана вимагала $15 тис. від колеги – судді райсуду, якого обвинувачували у прийнятті неправосудного рішення. Розпочате кримінальне провадження за ч. 4 ст. 368 ККУ – отримання неправомірної винагороди.

«Версії» вже неодноразово писали про оборудки, у яких, ймовірно, була задіяна затримана суддя. У ч. 12 від 20 березня 2014р. опублікована стаття «За моє жито мене й бито». У ній йдеться про понад 5-річні судові поневіряння чернівецької вчительки Ніни Пілат. Вона в одній упряжці з Шевченківською районною в місті та Чернівецькою міською радою разом протистоять судовим позовам чернівецького нотаріуса. Нотаріус, придбавши житло і облаштувавши там нотаріальну контору, намагається відсудити в сусідів усе подвір’я і скасувати державний акт на землю, виданий міськрадою. Всупереч рішенням двох вищих судів – Верховного і Вищого арбітражного – місцевий Шевченківський районний суд виніс рішення на користь нотаріуса. Прикметно, що адвокатом нотаріуса була невістка судді Апеляційного суду. Цієї самої судді. Що спонукало суддю райсуду прийняти рішення, що суперечить вищим інстанціям? Подейкують, він збирався перейти на нове місце роботи – а саме, до Апеляційного суду, і хотів догодити одному з майбутніх керівників, дозволивши виграти адвокату – родичці цього керівника.

У ч. 11 від 19 березня 2015-го у статті «Матриця в Чернівцях. Битва за Систему» «Версії» також розповіли про судові поневіряння чернівчан, мешканцям вул. Тихорецької, 32. Понад 90 судових розглядів за 5 років, з продажами й даруваннями квартир у будинку; «доленосні» вироки про право збирати яблука чи саджати квіти на подвір’ї; доручення на представлення в суді, які мають бути нотаріально завіреними, а натомість лише підписані керівником приватної структури; таємничі внесення і не менш таємничі зникнення записів у реєстрі виконавчих проваджень. Усе – задля того, аби довести, що мешканці будинку 32 на вул. Тихорецькій у Чернівцях не мають права на житло, в якому більшість з них народилися і щасливо жили до пенсійного віку. Бо будинок, а особливо – землю під ним – дуже хоче отримати у власність хтось інший. Здогадуєтеся, хто розглядав позови в апеляції? Так, саме ця суддя – «героїня» повідомлення прес-центру СБУ. Так виглядає, що на подібних справах вона «собаку з’їла». Чи облизня впіймала?

Учора саме вона мала розглядати чергову справу по вул. Тихорецькій, 32. Судове засідання перенесли на 3 червня. Як повідомили в Апеляційному суді відповідачці, суддею 3 червня буде… та сама суддя!!! Адже офіційно вона наразі просто перебуває у відпустці…

Закон як дишло?..

Маріанна АНТОНЮК, “Версії”

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *