Сміття вкотре подорожчає

Новий тариф на вивезення та утилізацію побутового сміття готують в МКП «Чернівціспецкомунтранс». На підприємстві кажуть: тариф, чинний зараз, – збитковий і без термінового збільшення підприємство просто збанкрутує.

– Нині чернівчани сплачують 3,58 грн з особи. Коли формували тариф кілька років тому, заклали пальне за 4 грн й відповідну суму мінімальної зарплати. Наразі більшість складових тарифу, в тому числі й основні – зарплата і пальне – подорожчали вдвічі. Тож цілком логічно, що й плату за вивіз сміття вже час переглянути, – пояснює начальник МКП «Чернівціспецкомунтранс» Василь Воронюк. – Більш-менш рентабельним вважаю тариф на рівні 5 грн з особи.

Контрольні органи, хоча й погоджуються, що ціна на послуги комунального підприємства надто низька, але дозволу на підняття тарифу не дають.

Як зазначив начальник Державної інспекції з контролю за цінами в Чернівецькій області Віктор Лащак, керівництво МКП «Чернівціспецкомунтранс» уже кілька разів подавало на розгляд нові тарифи, та щоразу їх повертали на доопрацювання. Підприємство й справді збиткове, та, зважаючи на нову комунальну політику держави, підвищити вартість послуг навряд чи дозволять.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *