Скриньки допомоги хворим на лейкемію дітям

Діагноз «рак» ставиться щороку понад 1500 дітям України. І кожна друга дитина з них помирає. Натомість у кардіоонкогематологічному відділенні Чернівецької обласної дитячої клінічної лікарні №1 цей показник дещо позитивніший. Тут удається витягти з того світу більше половини хлопчиків і дівчаток, у яких діагностовано лейкемію та рак.

Чому так? Бо серед причин високої смертності – складність діагностики, застаріле обладнання, дефіцит коштів і приміщень, нестача персоналу. На Буковині ж третій рік поспіль уся громада бореться з дитячим раком. Очолює цю благородну справу депутат обласної ради Франц ФЕДОРОВИЧ, який ініціював створення та підтримує діяльність обласного благодійного Фонду допомоги дітям, хворим на рак та лейкемію «Подаруй дитині життя».

Нещодавно скриньки допомоги встановлені зі згоди власників у центральному гастрономі «Колос», що на Театральній площі, та у виробничо-комерційній фірмі «Пакко» у провулку Складському. Відвідувачі цих торговельних закладів за власним бажанням кидають у скриньки гроші, коли вважають за потрібне допомогти хворим дітлахам.

Цього тижня відбулася перша акція з підрахунку грошей. Робилося це у присутності журналістів і членів наглядової ради Фонду. Якщо чесно, мене особисто результат порадував: за 3 тижні відвідувачі «Пакко» кинули до скриньок 3539 гривень, а «Колоса» – 1180 грн. Кошти були одразу ж перераховані на потреби відділення та його хворих. А порожні скриньки повернулися на свої місця: смертельно хворі маленькі буковинці чекають на вашу доброту і щедрість.

Якщо хтось із власників магазинів хоче долучитися до акції, звертайтеся за тел. (0372) 57-31-47 або за адресою: Чернівці, вул. Гоголя, 12.

Нагадуємо також: усі небайдужі можуть приєднатися до Благодійного марафону Фонду до свята св. Миколая.

Допомога приймається у будь-якій формі: подарунки (фрукти, соки, іграшки, книги, тощо), закупка необхідного обладнання, медикаментів та витратних матеріалів, допомога конкретним пацієнтам, які терміново потребують фінансової допомоги, переказ коштів на рахунок фонду «Подаруй дитині життя» для надання цільової допомоги дітям, які страждають злоякісними захворюваннями

Р/Р №26002300000612 МФО 356516 ФАКБ «Форум» м. Чернівці код ЄДРПОУ 35029311.

Людмила ЛЕБЕДИНСЬКА, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *