Шалію від наших реалій: одноденна зарплата чиновника дорівнює місячній пенсії…

Місцеві ЗМІ облетіла звістка про те, що позбавлений посади новим мером Клічуком екс-директор департаменту житлово-комунального господарства Чернівців Володимир Бешлей подав судовий позов до Чернівецького окружного адміністративного суду щодо скасування розпорядження міського голови про його звільнення із посади. Він просить суд ухвалити рішення про поновлення його на роботі на посаді директора департаменту ЖКГ із 3 лютого 2021 року і стягнути при цьому з департаменту ЖКГ на свою користь середній заробіток за час вимушеного прогулу з 3 лютого по день винесення рішення суду з розрахунку 1723,62 грн одноденної зарплати.
1 березня Чернівецький окружний адміністративний суд відкрив провадження у цій справі, яка розглядатиметься за правилами спрощеного позовного провадження.
А тепер по суті. Цими днями відвідала одну бабусю, яку доглядає колишня медсестра реанімації. Зрозуміло, що жінка на пенсії, але на 2400 гривень прожити не в змозі, тому пішла на приробіток. І приробіток цей не з легких. Доглядати лежачих – шалений труд. Спробуйте-но тільки самотужки переодягти памперси… 

Наступний приклад. Знайомий лікар отримує  пенсію в розмірі… 1800 грн за місяць, що на якихось 76,38 грн менше, ніж… одноденна зарплатня вже згаданого чиновника. Працював же лікар усе життя. І, знаю, що зробив він для людей дуже багато позитивного: розробив свою методику лікування багатьох хронічних недуг, перед якими традиційна медицина пасувала… 

А тепер давайте кинем оком, навіть не  критичним, довкола і подивимося, навіть не прискіпливо, в якому стані нині перебуває наше чернівецьке житлово-комунальне господарство. Вибачайте, але на думку спадають виключно нецензурні оціночні судження. Тож де тоді логіка? І чи варто керівнику усього цього безладу виплачувати за день роботи практично чиюсь пенсію? Невже його робота настільки цінна? Якщо так, то де її результат? А результатів – як кіт наплакав.   

…Одне слово, шалію від наших реалій.            
Людмила Чередарик, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *