Шаленого підйому цін уряд не помічає. Тому і не індексує їх?

Нічого не бачу, нічого не чую і нічого не скажу. Cаме за такою «випробуваною» формулою нині, як на мене, поводиться наш уряд. Принаймні, щодо останнього стрибка цін на продукти. Тарифи не зачіпаю. 

Ба більше, уряд каже, що інфляція у нас становить 6%, себто і ціни, таким чином, зросли тільки на 6 відсотків – тому, мовляв, і немає індексації. Натомість, опозиція в особі п. Порошенка обурюється, стверджуючи, що, мабуть, народ і влада живуть у різних вимірах і на різних планетах і що остання не буває у крамницях і супермаркетах. Адже вартість продуктів зросла, мовляв, на 20-60 відсотків.

Гадаю, що п’ятий Президент і його партійці теж не відвідують магазини. Бо насправді ситуація значно гірша. Маленький приклад. 

Збиралася з онуками та їхніми друзями поїхати спекотного дня на озеро. Біля води все ж таки легше. Оскільки годувати там їх треба, завітала до крамниці. А що візьмеш у спеку крім овочів, хліба та запакованих у пластику сирів…

Одне слово, до упаковки сиру «Сулугуні», який мала в холодильнику, купила ще одну упаковку. Машинально порівняла їхню вартість – і мені стало зле. Кілограм «Сулугуні» у придбаній раніше упаковці коштував 119,99 грн, а на новій – (сядьте на стілець!) 254,99 грн. Отож, хіба йдеться про зростання ціни на 60 відсотків?І І хоча у мене з математики була четвірка, та я знаю, що збільшення вартості відбулося більше як удвічі, точніше, на 112,5 відсотка! 

Невже уряд та опозиція геть не  вміють рахувати?!. Та, швидше за все, просто вважають нас дурнями…    

Людмила ЧЕРЕДАРИК

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *