Про що мріє секретар міськради

Про нагальні проблеми, здобутки міста у 2012 році та плани на 2013 рік Віталій МИХАЙЛІШИН, секретар Чернівецької міської ради звітував перед телеглядачами у прямому ефірі телеканалу «Чернівці».

dsc0350

– Минулий рік був нелегким, проте нам удалося зробити багато важливих і корисних справ для міста й чернівчан, – зазначив Віталій Михайлішин. – Насамперед зазначу, що ми закінчили 2012 рік без боргів, вчасно виплативши зарплатню працівникам комунальних служб, медикам і освітянам. Саме освіта й медицина були торік пріоритетними для влади. Не забували працівники міськради і про соціальний захист, інфраструктуру міста, фізкультуру й спорт і, звісно, – про політику.

Ех, дороги…

Під час прес-конференції багато мешканців зверталися в онлайн-режимі щодо ремонту доріг і вулиць міста.  Очільник міста наголосив, що всі ці проблеми він знає і згадані вулиці до кінця літа відремонтують.

За словами Віталія Михайловича, на дороги в місті витратять 50 млн. грн. Цього, звісно, недостатньо, бо дороги після зими у жахливому стані. Але саме за ці кошти планують цьогоріч закінчити ремонт на провулку Ентузіастів та на вулицях Івасюка, Каспрука, Воробкевича, Боярка, Рівненській, Кошового тощо. Кошти ж Дорожнього фонду теж будуть використовуватися.

– Я звернуся до Кабінету Міністрів України і проситиму, аби вони виділили нам субвенцію з бюджету – щоби сума на дороги зросла ще на 30-40 млн. грн., – зауважив Віталій Михайлович.

Площі реконструюємо?..

У Чернівцях планують реконструкцію Соборної та Центральної площ. З Соборної незабаром зникне кафе на розі вул. 29 березня: його власникам не продовжили оренду, бо вони не виконали умов оренди і не реконструювали площу.

Час уже робити щось і  юнацькою бібліотекою на Соборній, бо ця будівля, визнає п. Віталій, не прикрашає Соборну площу і Чернівці загалом. Віталій Михайлович мріє об’єднати дві частини площі в одну і пустити тролейбуси повз пам’ятник загиблим воїнам, а автобуси – вулицею 29 березня. Цікаво тільки, чи збереглися в міських архітекторів з 50-х років відомості про те, що регулярний рух повз монумент було перекрито через його конструктивні особливості і чи не ризикує його стела просто впасти?

Очільник міста пообіцяв, що упорядковуючи Центральну площу, за пам’ятником Шевченка нічого не будуватимуть. От тільки хочеться Віталію Михайловичу вдосконалити фонтан і зробити його трохи ширшим.

Вуличне радіо: за чи проти?

Пан Михайлішин щиро подивувався, коли журналісти йому сказали, що чернівчан масово дратує торішнє нововведення – вуличне радіо,  бо воно працює надто голосно. Приміром,  мешканці будинку на вул. Червоноармійській твердять, що змушені слухати це радіо і вдома.

Натомість в.о. мера зізнався, що вперше про таке невдоволення чує, а чернівчани, навпаки, дякували йому за вуличне радіо. За словами Михайлішина, він не очікував, що таке питання пролунає, інакше приніс би із собою листи з подяками.

– Давайте тоді проведемо громадські слухання чи журналістське розслідування, – запропонував Віталій Михайлович. – Я готовий сам ходити з журналістами та опитувати людей на зупинках. Якщо більшість чернівчан скаже, що воно не потрібне, то, звісно ми відмовимося від такого оповіщення

Довгобудам – смерть

Довгобуди – одна з проблем нашого міста. Серед них – універмаг «Рязань», який вже кілька років пусткою височить у самісінькому центрі міста. Рясніє ними і Галицький шлях у Садгорі.

– Я бачу тут тільки один вихід: звертатимусь до Верховної Ради, до наших нардепів, – продовжує п. Михайлішин, – і намагатимусь законодавчо закріпити в нас досвід Грузії, де довгобуди зносяться, якщо їх за 6 років не добудовують.

Лідія КИРИЛЮК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *