Обласний конкурс юних Веб-дизайнерів та користувачів ПК – 2020

Від 15-18 грудня 2020 року на базі Чернівецького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді в режимі онлайн відбувався обласний конкурс юних Веб-дизайнерів та користувачів ПК.  Номінації Конкурсу: Веб-дизайн; Користувачі ПК; Програмування. Секція користувачі ПК
Завдання 1. Створити анімаційну Презентацію в Power Point на 1 слайді за темою «Місто добра». В якості «будівельного матеріалу» використовувати готові фігури з Power Point.
Завдання 2. Створення Буклету (інформаційного проєкту продовження Завдання 1) на тему «Місто добра». Епіграф: «Щоб повірити в добро, – треба почати робити його!»
Робота виконується за допомогою офісної програми Publisher (до 2013 версії), вбудований шаблон БУКЛЕТИ або в онлайн програмі https://www.canva.com/ (буклети на три колонки). Секція веб-дизайнерів.  Створити Веб-сайт на тему: “Наукова Україна”. Розділ науки вибирати за бажанням. Секція програмування (завдання на вибір) Завдання 1. Шифр Цезаря.  Припустимо, що початковий текст складається з маленьких літер (від a до z), а зашифрований текст складається з великих літер (від A до Z). Щоб забезпечити застосування математичних операцій до вхідного та зашифрованого текстів, надамо кожній літері числове значення. Потрібно написати програму, яка б зашифровувала та розшифрувала будь-яке повідомлення, використовуючи різні ключи (k = 3, 4, 5). Завдання 2. Створити свою гру в жанрі «Аркада», яка, можливо, в майбутньому принесе вам світові статки та визнання у всьому світі. У фінал вийшли роботи учнів та вихованців закладів позашкільної, загально та середньої освіт м.Чернівців, Кельменцького ДЮЦ, Новоселицького БДТ, Чернівецької гімназії №2, ЗОШ №2, №24, №20, Сторожинецького, Путильського, Сокирянського районів, Великокучурівської та Вашковецької ОТГ. 15 грудня всі учасники, які пройшли у фінальний етап конкурсу,  переможці районних і міських етапів отримають на свою електронну пошту  Сертифікат обласного конкурсу юних Веб-дизайнерів та користувачів ПК – 2020. Члени журі отримали посилання на всі роботи і розпочалу перевірку згідно всіх критеріїв оцінювання і вимог до творчих проєктів. 18 грудня 2020 року на базі Чернівецького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді в режимі онлайн відбулося підведення підсумків і закриття обласного конкурсу юних Веб-дизайнерів та користувачів ПК.

ПЕРЕМОЖЦІ КОНКУРСА /І МІСЦЕ/:

Номінація користувачі ПК / 9 клас / І місце – Крістіна Ігнатова, учениця 9 класу  ЗОШ І-ІІІ ст. с. Шишківці Вашковецької ОТГ, Томаш Олег Миколайович І місце – Вікторія Іщенко, учениця 9 класу МЦНТТУМ м.Чернівці, Брозинська Катерина Мирославівна Номінація користувачі ПК / 10,11 клас / І місце – Ярослава Залізко, учениця 11 класу Чернівецької гімназії №2, гурток “Байт” ОЦНТТУМ, Спориніна Тетяна Тадеївна Номінація веб-дизайнерів І місце – Валерія Ротар, учениця 9 класу Слобідський НВК Новоселицький БДТ, Коляско Юрій Святославович Номінація програмування /шифр Цезаря/ І місце – Руслан Петрук, учень 11 класу МЦНТТУМ м.Чернівці, Брозинська Катерина Мирославівна І місце – Давид Корчинський, учень 9 класу ЗЗСО І-ІІІ ст. №1 м. Сокиряни, Черній Сергій Вікторович Номінація програмування /гра/ І місце – Олег Лукович, учень 9 класу ЗОШ№24 ім.О.Кобилянської, Брозинська Катерина Мирославівна
За підготовку переможця обласного конкурсу керівники, вчителі учнів нагороджені грамотами Департаменту освіти та науки Чернівецької ОДА .
Конкурс цікавий нашим учням, він є актуальним, набуті комп’ютерні, інформаційні, телекомунікаційні знання та навички – це навички для майбутнього і заради майбутнього. Сучасні вимоги до web-дизайнерів охоплюють не лише здібності фахівця до програмування, а й володіння ним знаннями про новітні web-технологій та художніми навичками. Нагородження переможців можна подивитися за посиланням:   Дякуємо всім учням  за їх активність, творчість, наполегливість у вирішенні складних задач і відвагу долучитися до конкурсу.  Дякуємо їх вчителям і наставникам.  У всіх учасників надзвичайні ідеї, цікаві творчі підходи і розробки. Всім бажаємо успіхів! Вл. інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *