Лієва, старого знайомця буковинців, узяли, нарешті, за жабри…

Про це повідомив Віталій Шабунін, засновник Центру протидії корупції, у своєму Telegram у публікації, що стосувалася діяльності нового складу Міноборони. Наводимо її повністю:
«Ефективність/доброчесність відомства ЗАВЖДИ залежать від його першої особи.
І хоч системні/інституційні зміни важливіші за прізвище міністра, такі зміни НЕ відбудуться під слабким/корумпованим керівником.
Рік тому ЦПК з партнерами змусили Резнікова звільнити Лієва, якого екс-міністр одразу замінив аватаром (Нахкуром).
Смотрящий за схемами (лієвськими включно) замміністра (Шарапов) ржав з усіх нас за келихом бренді.
Тоді ми виграли важливу бійку, але не зупинили корупційне пекло в збройних закупівлях МО. Ми, як суспільство, тоді програли.
Прийшовши на посаду, Умєров з ходу викинув Шарапова.
Більшою мірою завдяки позиції/діям міністра і профільного зама (Кліменкова) вчора СБУ/поліція/ОГП взяли за жабри Лієва і Нахкура.
Нагадаю, що ми, Яніна Солокова і Валентина Самар рівно рік тому написали про Лієва.
Пів року тому був матеріал Романа Романюка конкретно по схемі, за яку взяли Лієва і Нахкура. Останні кілька місяців тему добивали розслідувачі Hromadske.
Це черговий (було кілька непублічних) удар команди Умєрова по корумпованому/неспроможному військовому “deepstate”, який десятиріччями (я не перебільшую) знищував нашу обороноздатність.
Чи це кінець бійки з цими тваринами? Ні, радше лише початок. І в МО, і в, чого гріха таїти, в Силах Оборони – цей корумпований/неспроможний “deepstate” має дуже сильні позиції.
Але бійка команди Умєрова з цим виродковим deepstate особисто мені дуже імпонує.»


Одіозний Олександр Лієв
Цікавитеся, чому кримчанин Лієв є давнім знайомцем буковинців? А все дуже просто. Бо він протягом 5-ти років успішно «деребанив» ресурси області, коли «зайшов» сюди з Володимиром Кулішем, призначеним на посаду голови Чернівецької облдержадміністрації 2006 року Віктором Ющенком і знятий 2010-го Віктором Януковичем.
За Куліша Лієв працював на керівних посадах в апараті ОДА, а потім обійняв посаду заступника директора Чернівецького облавтодору. Після того виїхав з Чернівців, а директор підприємства… відсидів. Як подейкували у владних коридорах, справи «крутив» Лієв, але підписи були не його…
Як правило, протягом усієї кар’єри Дупку Олександра Лієва завжди зігрівали «теплі» місця. Повернувшись у 2010 році до Криму, був обраний парламентом Криму в уряд автономії – очолив Республіканський комітет з водогосподарського будівництва і зрошуваного землеробства. 2014-го — міністр курортів і туризму Криму. А вже у 2015-2016 рр. — радник міністра аграрної політики і продовольства України. Займався адміністративними питаннями, а також координацією діяльності міністерства щодо захоплених в Криму державних підприємств та їхнього майна.
Неодноразово був заскочений у проросійських настроях і висловах. Та це не стало на заваді, а, можливо, навіть і сприяло тому, що він був призначений практично головною особою щодо закупівлі зброї. Тоді «Версії», коментуючи цю подію, написали «і щуку кинули у річку».
Нині, як повідомило джерело hromadske у правоохоронних органах, 27 січня Лієва затримали. Зокрема, Служба безпеки та Міністерство оборони повідомили про одного затриманого, який намагався виїхати за кордон. В оборонному відомстві кажуть, що затриманий — їхній експосадовець. А саме Лієв із початку 2022 року був заступником начальника департаменту державних закупівель Міноборони, а з торішнього літа – тимчасово виконувачем обов’язків керівника департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони України.
Вчора колишньому очільнику департаменту Міністерства оборони Олександру Лієву вручили підозру як одному з фігурантів у справі про заволодіння майже 1,5 млрд грн на закупівлях боєприпасів, про що повідомили кілька ЗМІ.
…Мораль цієї байки на поверхні: який початок, такий і кінець.
Людмила Чередарик, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *