Інтерактивну Карту вакцинації запустили в Україні. Чернівецька область посідає 15 місце

Iнструмент запустила громадська організація «Антикорупційний штаб». Вона доступна за лінком vac.shtab.net. За допомогою Карти жителі як Буковини, так і всієї України зможуть у кілька кліків знайти найближчий пункт вакцинації та ознайомитись із статистикою щеплень на ньому. 

Згідно з даними аналітиків ГО «Антикорупційний штаб», наразі Чернівецька область посідає 15 місце серед 24-х регіонів України за кількістю провакцинованого населення із розрахунку на 10 тис. осіб. У топ-3 за кількістю щеплених від COVID-19 осіб входять Київська, Полтавська й Тернопільська області. Найменше осіб провакциновано на Донеччині, Луганщині та Харківщині.

Карта автоматично обробляє відкриті дані, що публікуються Національною службою здоров’я України. Вона охоплює всю територію України: від маленьких сіл до великих міст (за винятком тимчасово окупованих території), є повністю безкоштовною, має форму зворотнього зв’язку та можливість повідомити про порушення пов’язані з процесом вакцинації в України. 

– До Антикорупційного штабу регулярно звертаються зі скаргами на порушення в процесі вакцинації. Це і недотримання соціальної дистанції, і вакцинація в порушення етапів визначених МОЗ, і надмірна утилізація вакцин. Відтепер кожен українець отримав змогу побачити існуючі пункти вакцинації та статистику використання ними вакцин, а також залишити повідомлення про порушення, на яке обов’язково відреагують наші юристи,– зазначив Сергій Миткалик, виконавчий директор ГО «Антикорупційний штаб».

З усіх питань звертайтеся до комунікаційного менеджера ГО «Антикорупційний штаб» Дмитра телефоном 066-900-3222 або електронною поштою dmytro.kalinin99@gmail.com. Будемо раді дати коментар.

 

Довідково: Антикорупційний штаб — громадська організація, створена 2014 року. Вона розробляє цифрові інструменти для контролю прозорості та ефективності  роботи органів місцевої влади. Інструмент створено завдяки фінансовій підтримці Посольства Франції в Україні.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *